Ukupno slučajeva
558 (+1)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Vreme je za penziju - mačak britanskog ministarstva odlazi

Palmerston mačak britanskog ministarstva spoljnih poslova ide u penziju, a svoju londonsku rezidenciju zameniće novom na nekom seoskom imanju.

Zanimljivosti

Palmerson je u zgradu ministarstva spoljnih poslova došao iz prihvatilišta za životinje 2016. godine, a ime je dobio po bivšem britanskom premijeru Lordu Palmerstonu.

Na Tviteru ima oko 100.000 pratilaca, a u pismu koje je objavljeno društvenoj mreži, upućenom Sajmonu Mekdonaldsu, podsekretaru ministarstva, Palmerston ističe da je vreme da se povuče i uživa u zasluženom slobodnom vremenu.

„Zbog pandemije koronavirusa mnogi su radili od kuće, kao i ja. Taj život je opušteniji i tiši. Uživam u penjanju po drveću u mom novom domu na selu", potpisao je svojim šapama pismo mačak Palmerston.

Pored Palmerstona koji je živeo u ministarstvu spoljnih poslova, poznata je i mačka Gledson koja živi u britanskom ministarstvu finansija i zadržaće svoje mesto, kao i mačak Lari koji živi u Dauning stritu na adresi britanskog premijera.