Ukupno slučajeva
527 (+5)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

U eksploziji na Novom Beogradu povređen muškarac: Drugi pokušaj ubistva

U eksploziji na Novom Beogradu, u džipu koji je odleteo u vazduh nalazio se Strahinja Stojanović, javlja Objektiv.rs.

REGION I SVIJET

Prema nezvaničnim informacijama, Stojanović je tesko povređen.

Ovo je novi pokušaj ubistva Strahinje Stojanovića, na koga je 11. avgusta u naselju Galenika već pokušan atentat.

Stojanović je ranije povezivan sa ubistvom poznatog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića.

Dragoslav Miša Ognjanović ubijen je 28. jula u haustoru zgrade na Novom Beogradu u kojoj je živeo sa svojom suprugom i bebom, dok je sa njim u društvu u trenutku likvidacije bio njegov stariji sin Petar, kog je jedan od hitaca pogodio u šaku.

Sedam meseci kasnije istražne radnje i prikupljeni dokazi doveli su do dvojice osumnjičenih koji bi mogli biti ili direktni izvršioci ubistva ili logistička podrška, od kojih je jedan, kako su mediji preneli, brat ubijenog vođe navijača Crvene Zvezde, a drugi, kako je "Politika" pisala, Strahinja Stojanović iz Zemuna.

Eksplozija "audija"

Strahinja Stojanović dospeo je u žižu javnosti u avgustu 2018. godine, kada je u zemunskom naselju Galenika eksplodirao automobil marke "audi" u kom je, u trenutku detonacije, bila bivša misica iz Španije Olat Bilbao Gonzales (21), ali je po svojim kriminalnim radnjama odavno poznat policijskim i sudskim organima.

Iz zatvora u kom je bio zbog izazivanja opšte opasnosti izašao je u aprilu pretprošle godine, a u avgustu u eksploziji "audija" koja je, po svemu sudeći, bila namenjena njemu, teško je povređena misica iz Španije, dok je Stojanović sticajem okolnosti prošao nepovređen jer se baš u tom trenutku vratio do stana po mobilni telefon.

Sve se dogodilo dve nedelje nakon ubistva Ognjanovića, te je u samom startu postalo sumnjivo da su ova dva slučaja povezana, budući da se, prema informacijama koje su se sada pojavile, Ognjanović i sam rekao da sumnja da ga Stojanović sa još jednim muškarcem kontinuirano prati.

Krvavo kumstvo sa Vidakovićem

U javnosti je poznat i zbog kumstva sa Milošem Vidakovićem, za čije je ubistvo osuđena grupa bliska Slobodanu Šaranoviću.

Navodno je Strahinja u aprilu 2013. na Galenici ranio kuma, a razlog je bila Vidakovićeva žena. Iako je znao ko ga je povredio, Vidaković to policiji nije želeo da otkrije.

Upravo se Stojanović pominjao i kao nalogodavac zločina u Budvi, 2. jula 2013, kada je naočigled 500 ljudi ubijen Vidaković. To ubistvo priznao je Miloš Vojnović, ali se u optužnici nije našlo ime Strahinje Stojanovića, već je kao nalogodavac bio naveden Branislav Šaranović.

Tokom postupka pred Specijalnim sudom Vojnović je ispričao da je Stojanović 2013. došao u Budvu sa zadatkom da ubije Luku Đurovića, bliskog saradnika Luke Bojovića. Vojnović je ispričao i da se mesec dana pre nego što će ubiti Vidakovića krio u stanu Stojanovića.

U optužnici stoji da je Stojanovićev DNK nađen u stanu u Budvi u kome su se krili Miloš Delibašić i ostali optuženi za ubistvo. Za učešće u toj likvidaciji, ali i u likvidaciji Nikole Bojovića, mlađeg brata Luke Bojovića, osuđen je i Strahinjin prijatelj Slaviša Novaković, koji je u bekstvu.

Novaković je u bekstvu, a pominjalo se da je učestvovao u egzekuciji Radeta Rakonjca, prijatelja Luke Bojovića 2014.

Sumnja da je imao veze sa ubistvom oca

Strahinjin otac, Paja Stojanović, ubijen je krajem septembra 2015. godine, takođe u naselju Galenika. Najpre se sumnjalo da je Paja likvidiran zbog sina, međutim, daljom istragom je obuhvaćen i sam Strahinja. Inspektori su ga tretirali i kao osumnjičenog, jer je Paja navodno maltretirao njegovu majku. Ipak, nema informacija da je bio hapšen zbog ovog ubistva.