Novo istraživanje: Srce psa kuca brže kad mu vlasnik kaže da ga voli

Jeste li se ikad zapitali koliko vas pas zaista voli? Rezultati novog istraživanja koje je proveo Canine Cottages su pokazali da srce psa kuca za 46 odsto brže kada mu vlasnik kaže da ga voli.

Novo istraživanje: Srce psa kuca brže kad mu vlasnik kaže da ga voli
FOTO: Pixabay

U istraživanju su učestvovala četiri mladunca koja su nosila posebne ogrlice za praćenje otkucaja srca kako bi se pokazalo šta ih uzbuđuje u interakciji s njihovim vlasnicima.

Kombinujući podatke o praćenju srčanog ritma od četiri psa tokom sedam dana, njihov prosječni puls bio je 67 otkucaja u minutu, ali kad su im vlasnici rekli "volim te", broj otkucaja srca im je naglo porastao za 46 odsto do 98 otkucaja u minutu, piše "People".

Istraživanje je takođepokazalo jednu stvar koja smiruje otkucaje srca psa, a to je maženje.

Prema studiji, brzina otkucaja srca pasa smanjila se za 23 odsto u prosjeku sa 67 otkucaja u minutuna 52 otkucaja u minutudok su ih vlasnici mazili.

Iz Canine Cottages takođesu pratili otkucaje srca vlasnika kako bi uporedili koliko vole svoje ljubimce. Rezultati su pokazali da su im se otkucaji srca povećali u prosjeku za 10 odsto kada su vidjeli svog psa nakon što su neko vrijeme bili daleko od njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA