U Srpskoj virusom korona zaraženo još 57 osoba, četiri u Bijeljini

U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj registrovano je 57 novih slučajeva virusa korona.

U Srpskoj virusom korona zaraženo još 57 osoba, četiri u Bijeljini

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i bolnicama "Sveti Vračevi" u Bijeljini i "Sveti apostol Luka" u Doboju izvršeno je testiranje 436 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 57 osoba u Republici Srpskoj.

Radi seo 24 muške i 33 ženske osobe, od kojih je osam mlađe, 33 srednje i 16 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 15 osoba je iz Banjaluke, po pet iz Gradiške i Laktaša, po četiri iz Zvornika i Bijeljine, po tri iz Doboja, Prijedora i Foče, po dvije iz Mrkonjić Grada, Pala i Srebrenice i po jedna iz Višegrada, Kotor Varoša, Lopara, Milića, Petrovca, Prnjavora, Teslića, Ugljevika i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvoRepublike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 8.340 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 279 osoba kod kojih je potvrđen test na ovaj virus.

Do sada se oporavilo ukupno 5.337 osoba, a testirano je ukupno 71.819 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 207, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 63, a u opštim bolnicama 144.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.160 osobe, a nadzor je završen kod 54.789 osoba.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković apelovao je na građane da se pridržavaju preporučenih mjera.

On je rekao da je neophodno povesti računa o ličnoj odgovornosti i higijeni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA