Nedepilirana, masne kose, krvavog pogleda... Jedna "mama" ilustrovala svakodnevne trenutke roditeljstva

Roditeljstvo se često poredi sa avanturističkim putovanjem punim izazova. Mama dečaka Abela, Džejd Nordhal iz Norveške, već je iskusila brojne detalje tog puta i jednostavno morala da ih - stavi na papir.

Nedepilirana, masne kose, krvavog pogleda... Jedna "mama" ilustrovala svakodnevne trenutke roditeljstva

Džejd je jednog dana, puna utisaka iz uloge roditelja, uzela olovku i počela.

Na slikama je prikazivala zanimljive pa i šaljive momente svakodnevnih dešavanja i situacija koje joj je priređivao njen sinčić.

Uspešno je dočarala trenutke još od dana kada je bio beba i kada je zauzimao sav prostor u krevetu, do onih kada, zbog obaveza koje kao majka ima, nije imala vremena da se posveti sebi, hrabro prikazujući neizdepilirane noge i opušten stomak...

Norvežanka je tako, nesvakidašnjim crtežima stekla brojne pratioce na društvenim mrežama koji su se, verovatno zato što su većinom roditelji, lako identifikovali sa dogodovštinama koje je prikazivala.

Za pohvalu je to što, dok je Džejd crtala svoju svakodnevicu, uvek pokušavala da pronađe dobru i smešnu stranu uspona i padova tokom čuvanja deteta. Naravno, tu je i kućni ljubimac.

Ilustratorka je rekla da je shvatila da crtanje svakodnevnih frustrirajućih situacija, za nju ima poseban terapeutski efekat.

„Mislila sam da možda mogu crtežima malo da nasmejem umorne mame i tate, a u stvari, danas imam puno pratilaca na društvenim mrežama, ali i ugovor o knjizi", rekla je sve popularnija mama-ilustratorka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA