Povlačenje konopca - prvi put u Etno selu "Stanišići"

Ekipa “Prkoški vitezovi” iz Bosanskog Petrovca opravdano je ponijela titulu najboljih u sportskom nadmetanju – povlačenje konopca, koje je održano po prvi put u Etno selu “Stanišići”.

Povlačenje konopca - prvi put u Etno selu "Stanišići"

Ekipa "Prkoški vitezovi" iz Bosanskog Petrovca opravdano je ponijela titulu najboljih u sportskom nadmetanju - Povlačenje konopca, koje je održano po prvi put u Etno selu "Stanišići".

Za povlačenje konopca kažu da je igra snage, grupno nadmetanje, ipak bez taktike, do pobjede je teško stići, što najbolje znaju članovi šest ekipa koji su se takmičili po prvi put u Etno selu Stanišići. U praksi se pokazalo, da su osobine poput, odlučnosti i prkosa, ključne u borbi za titulu najboljeg.

"Snaga je presudna, obuća, podloga, a ovaj put takmičimo se šest na šest i očekujemo dobro nadmetanje", objašnjava Velimir Đorđević, član ekipe "Konopaši", Etno selo "Stanišići".

To je jednostavno ljubav, koja ne može da se opiše. Taj muški ego, da smo najbolji, najjači. Ovo nije bezazlena igra, a najvažnije je što njegujemo zdrave odnose", poručuje Boško Ninković, član ekipe "Tigrovi", Trebinje.

"Najbitinija je dobra volja, a i ovaj put sve se ekipe međusobno znaju. Svi takmičari idu sa voljom, jer ko ne ide s voljom, ne može da ostane u ovom poslu", ističe Luka Ninković,član ekipe "Srpski soko", Nevesinje.

Svojevremeno, zvanični sport na Olimpijskim igrama početkom dvadesetog vijeka, igra povlačenje konopca bila je istovremeno i neizostavni dio druženja naših predaka, koja se zahvaljujući zaljubljenicima sportskog nadmetanja sačuvala od zaborava.

"Nevesinjska olimpijada traje više od 140. godina, što znači da je ovo nadmetanje s dugom tradicijom", kaže Luka Ninković, član ekipe "Srpski soko", Nevesinje.

"Mladi su zainteresovani, a mi smo to preuzeli od Nevisinjaca, tako da sada već četiri godine takmiči se ekipa iz Trebinja, rame uz rame, sa ostalim ekipama", objašnjava Boško Ninković, član ekipe "Tigrovi", Trebinje.

"Ako Bog da, iduće godine biće nadmetanje u igrama: kamena sa ramena, brvno, penjanje na stub", najavljuje Velimir Đorđević, član ekipe "Konopaši", Etno selo "Stanišići".

Na teren je izašlo šest ekipa, nakon prvog kruga nadmetanja, četiri ekipe su ušle u polufinale: Prkoški vitezovi iz Bosanskog Petrovca, ekipa Konopaši - ispred Etno sela Stanišići, zatim "Sokolovi" iz Gacka i "Tigrovi" iz Trebinja.

Nakon nadmetanja "Sokolova" i "Tigrova", za treće mjesto, ekipa iz Trebinja izgubila je od rivala iz Gacka, a za titulu najboljeg uslijedila je uzbudljiva borba, jer su u prvom povlačenju poveli Prkoški vitezovi, a u drugom, svojom snagom, nadvladali su Konopaši, da bi nakon izjednačenog rezultata, u trećem povlačenju, ipak pobjedila ekipa Prkoški vitezovi iz Bosanskog Petrovca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA