Ukupno slučajeva
765 (+35)
Preminuli
17 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

"Avionski" obrok na meniju restorana Thai Airwaysa na aerodromu u Bangkoku

Obrok koji putnici dobijaju tokom leta avionom sastavni je deo putovanja, ali takvu hranu većinom baš i ne krase gurmanske odlike. Ali, s obzirom na brojne promene u turističkoj industriji zbog pandemije koronavirusa, brojni su putnici nostalgični i takva im hrana nedostaje, piše portal Simple Flying.

Zanimljivosti
FOTO: Antonov/AFP

Zbog toga je kompanija Thai Airways odlučila svoje obroke da poslužuje u novootvorenom restoranu n aerodromu u Bangkoku, a u posluživanju učestvuje osoblje zaposleno u aviokompaniji.

Čitava flota Thai Airwaysa već je mesecima prizemljena nakon što je u aprilu vlada prekinula sve putničke letove, a zbog finansijskih poteškoća uprava kompanije strahuje od bankrota.

Zbog toga su kantinu u svom sedištu u Bangkoku pretvorili u restoran, uredivši je tako što su reciklirali stare delove aviona, poput sedišta, te zaposlili deo osoblja.

Prvo su nudili obroke za poneti, ali kad su shvatili da ima mnogo zainteresovanih odlučili su svima kojima nedostaju putovanja avionom ponuditi konzumiranje "avionskog" obroka u restoranu na tlu.

Posetioci u restoran na drugom spratu ulaze stepenicama, poput onih kojima ulaze u avion, a zaposleni na ulazu skenira njihovu bording kartu.

Po ulasku u "kabinu" restorana mogu se udobno smestiti u avionskim sedištima te obrok konzumirati za stolovima napravljenim od guma aviona ili od delova odbačenih motora.

Obrok, koji je u uobičajenim okolnostima dostupan jedino za vreme leta u kabini aviona, poslužuje im kabinsko osoblje, koje zbog pandemije ne radi u uobičajenim okolnostima.

Kako bi doživljaj bio što autentičniji, zainteresovanima se nudi i opcija sedenja u ekonomskoj i biznis klasi.

Od 7 sati ujutro "putnicima" se nudi bogat izbor peciva, a od 9 sati prelazi se na celodnevni međunarodni meni.

Među obrocima su cezar salata, japanska yakisoba, pileća shawarma, pasta karbonara, testenina bolonjez, obrok od morskih plodova i cheesecake od manga, a svi koštaju između 3 i 6 dolara.

Nažalost, nakon što pojedete obrok, nećete se moći iskrcati na željenom odredištu, ali prisetićete se svojih ranijih putovanja, smatraju u Thai Airwaysu.