Pobedio na izborima za gradonačenika iako je umro, građani "slavili" na grobu

Građani rumunskog gradića Deveselu toliko su voleli i poštovali svog gradonačelnika Ijona Alimana koji je 17. septembra umro od koronavirusa da su na nedeljnim lokalnim izborima glasali za njega uprkos njegovoj smrti, preneli su lokalni mediji.

Pobedio na izborima za gradonačenika iako je umro, građani "slavili" na grobu
FOTO: Tanjug/AP, Vadim Ghirda

Pokojni Aliman (57) na glasanju je u nedelju dobio 1.057 glasova od ukupno 1.600. Okupljeni su posle glasanja otišli na grob svog omiljenog gradonačelnika kako bi "proslavili njegovu pobedu".

"Otišli smo na groblje da mu čestitamo", navela je jedna meštanka koja je na Fejsbuku prenela fotografiju na kojoj nekoliko desetina osoba drže upaljene sveće.

Građani Deveselua na jugu Rumunije su već ranije izazvali medijsku pažnju zbog "rata" jednog meštanina i komande američkog protiv-raketnog štita koji je svečano inaugurisan 2016. godine.

Stado od 250 ovaca Dumitrua Bleže postalo je pretnja za bezbednost vojne lokacije jer su ovce pasle travu u blizini zbog čega se redovno aktivirao alarm upozorenja.

Pre nego što je svoje stado odveo negde drugde na pašu, Bleža je tražio obeštećenje od 18.000 evra, ali je sud 2018. odbacio njegov zahtev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA