Bijeljinac uhapšen zbog krađe ličnih podataka

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašteno korištenje ličnih podataka uhapšeni su N.M. i S.T. iz Prijedora, N.L. iz Doboja. D.P. iz Bijeljine i A.R. iz Han Pijeska, saopšteno je iz MUP-a RS.

Bijeljinac uhapšen zbog krađe ličnih podataka

Osumnjičeni su da su bez saglasnosti građana pribavljali, obrađivali, saopštavali, dijelili i koristili lične podatke, nakon čega su ti podaci zloupotrebljavani na raznim platformama za klađenje, a nakon toga fotografije ličnih podataka (ličnih karata, putnih isprava, privremenih ličnih karata itd.) su prodavane trećim licima, gdje je na taj način oštećeno više stotina osoba iz Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta, saopšteno je iz Ministarstva.

Kako je navedeno, uhapšeni su u akciji "Identitet", koju je sprovelo Odjeljenje za visokotehnološki kriminalitet Uprave krimanalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji s policijskim upravama Prijedor, Doboj, Istočno Sarajevo, Foča i Bijeljina.

U okviru akcije izvršeni su pretresi lokacija koje koriste osumnjičeni, a pronađeno i oduzeto više predmeta koji će biti predmet daljeg krivičnog postupka, navode iz MUP-a.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane budu oprezni prilikom davanja ličnih podataka i da iste ne djele, odnosno ne šalju fotografije ličnih podataka (fotografije ličnih karata, putnih isprava, vozačkih dozvola), kako ne bi došlo do zloupotrebe istih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA