Bijeljina dobija novu saobraćajnicu, drvorede i biciklističku stazu

Nova saobraćajnica u Bijeljini značajno će rasteretiti saobraćaj, imaće čak 1.000 stabala u četiri drovreda, kao i biciklističku stazu.

Bijeljina dobija novu saobraćajnicu, drvorede i biciklističku stazu
FOTO: InfoBijeljina

Poručio je ovo gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić nakon potpisivanja ugovora sa ministrom saobraćaja i vezau Vladi Republike Srpskke Đorđem Popovićem, o prenosu dijela stare pruge u ukupnoj površini od 6,3 hektara

- Kada smo krenuli u ovoj projekat vidjeli smo da bi bila dobra ideja da na mjestu stare pruge napravimo novu ulicu i novi kružni tok i da tako rasteretimo saobraćaj. To se odnose prije svega na autobuse i ulazak u grad - rekao je Mićić.

On je dodao da su zatim podnijeli taj zahtjev Vladi RS koja je to odobrila i danas je potpisan ugovor.

- Mi ćemo to iskoristiti za izgradnju nove ulice. Nova ulica podrazumijeva čak 1.000 stabala u četiri drvoreda, biće kolovozna traka koja će ići i prema industrijskoj zoni, dva trotoara i biciklistička staza. Mi želimo da ovu biciklističku stazu povežemo sa onom koja ima kod kanala, a koja će biti uskoro otvorena, te da je nastavimo do nove autombuske stanice - pojasnio je Mićić.

Prema njegovim riječima to su sve neke infratstrukturne stvari za bolju komunikaciju u saobraćaju, ali i onog što žele u budućnosti, a to je da Bijeljina postane „zeleni grad".

- Već smo krenuli u realiziaciju ovog projekta, radimo čišćenje i član predsjedništva BiH Milorad Dodik je rekao da će isfinansirati ovaj put - poručio je Mićić.

Ministar Popović je istakao da želi da u budućnosti Vlada RS ima što češće priliku da prenosi prava svojine na lokalne zajednice, a radi izgradnje ovakvi infrastruktunih poslova kao što je ovaj u Bijeljini.

- Svjedoci ste da će ova saobraćajnica, osim što će rasteretiti putnički i teretni saobraćaj iz gradskog jezgra, imati i ekološku dimenziju i dimenziju da popolarizuje saobraćaj koji neće zagađivati okolinu - rekao je Popović.

On je dodao je zaista impozantan primjer kako se u Bijeljini kvalitetno planira urbanistička i kako sa tim Bijeljina dobija novu dimenzija evropskog grada.

-Želim da se što prije ovo završi i da prisustvujemo njenom otvaranju i tada ćemo najbolje svjedočiti o kakvom projektu se radi. Vlada je inače u prethodnom periodu izašla u susret i drugim zahtjevima Bijeljine, što govori da Vlada ima razumijevanja za razvoj lokalnih zajednica, a sa druge strane da se u bijeljini kvalitetno gazduje. Iz tog razloga posebno je zadovoljstvo biti ovdje ispred Vlade RS i prisustuvovati prenosu prava svojine - kaže ministar Popović.

On je rekao da nema sumnje da će sve biti završeno u dogledno vrijeme i da očekuje da Bijeljina uskoro bude povezana sa ostatkom RS i sa željezničkim saobraćajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA