Sveti grad Inka samo za njega – Peru otvorio Maču Pikču za jednog japanskog turistu

Japanski turista čekao je skoro sedam meseci da uđe u porušeni grad Inka dok je bio zarobljen u Peruu tokom pandemije koronavirusa.

Sveti grad Inka samo za njega – Peru otvorio Maču Pikču za jednog japanskog turistu

U Peru je stigao u martu i kupio kartu za obilazak ruševina svetog grada Inka. Japanski turista Džesej Takaima u ruševine grada Inka ušao je zahvaljujući posebnom zahtevu koji je podneo dok je boravio u Peruu.

„Došao je u Peru sa snom da može da uđe u sveti grad. Japanski državljanin je ušao zajedno sa našim šefom parka kako bi video drevni grad Inka, pre nego što se vrati u svoju zemlju", rekao je ministar kulture Aleandro Neira na virtuelnoj konferenciji za štampu.

Peru je do sada prijavio 33.305 smrtna slučaja zbog koronavirusa i ima najveću stopu smrtnosti od Kovida-19 po glavi stanovnika u bilo kojoj zemlji na svetu.

Takaima, čija je ulaznica kupljena u martu, posetio je ruševine grada sagrađene pre više od 500 godina i postao prvi posetilac u poslednjih sedam meseci koji je mogao da prošeta svetskom baštinom.

Njegov prvobitni plan bio je da provede samo nekoliko dana u Peruu da bi uzeo Maču Pikču.

Ministar kulture Aleandro Neira istakao je da će u novembru kamene ruševine Maču Pikču-a biti ponovo otvorene za domaće i strane turiste, bez preciziranja datuma.

Dnevno će ove ručevine moći da poseti oko 675 ljudi, što je trećina od uobičajenih poseta.

„Još uvek smo usred pandemije", rekao je ministar kulture Aleandro Neira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA