Srpska oborila cijenu da izađe iz „Naše banke“

Investiciono – razvojna banka (IRB) Republike Srpske ponovo je, nakon mjesec dana, ponudila na prodaju akcije koje ima u Našoj banci, ali ovaj put cijena paketa akcija je manja za pola miliona maraka.

Srpska oborila cijenu da izađe iz „Naše banke“

IRB je objavila oglas o prodji akcija iz portfelja Akcijskog fonda i Fonda za restituciju RS. U pitanju je pet miliona akcija na osnovu kojih imaju 20,9 odsto vlasništva nad Našom bankom.

Paket akcija prodaju po cijeni od 4,5 miliona maraka što je za pola miliona manje nego što su akcije nudili prije mjesec dana.Metod prodaje je nalogom „sve ili ništa". Datum prodaje je svakog radnog dana od 26. oktobra do realizacije prodajnog naloga, a najkasnije do 6. novembra 2020. godine.

Podsjećamo,IRB je oglasila prodaju istih akcija i u avgustu, po cijeni od 5,2 miliona maraka, a zatimpolovinom septembra po cijeni od pet miliona maraka, da bi sada cijenu spustili na 4,5 miliona KM.

Većinski vlasnici „Naše banke" su „Galens Invest" Novi Sad i „Pavgord" Foča koji imaju nešto više od po 29 odsto akcija sa pravom glasa.

"Pavlović banka" zvanično više ne postoji od 7. novembra prošle godine, od kada posluje pod novim nazivom „Naša banka".

„Naša banka" ima kapital koji iznosi 23,8 miliona KM, a prošlu godinu završila je sa dobiti od 24.379 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA