Ukupno slučajeva
2719 (+5)
Preminuli
59 (+2)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Golišave fotografije na „Instagramu" - zašto postoje dvostruki standardi

„Instagram" je cenzurisao jednu od golišavih fotografija. Ipak, nije zabranio drugu - skoro identičnu. Pošto objašnjenje nije dato, korisnici se zbunjeni.

Zanimljivosti

NaInstagramu se pojavila serija fotografija „golišavog" sadržaja. Australijska komičarka Selesta Berber, objavila je seriju „slobodnih" fotografija, a na ovoj društvenoj mreži prati je oko 7,3 miliona ljudi.

Napravila je uporedni post na kome imitira mršavu manekenku Kendis, koja nosi modele kuće „Viktorija sikret", dok se drži za svoje grudi.

Ali, dok su obe fotografije otkrivale potpuno iste delove tela,Instagram nije dozvolio pratiocima da dele Selestin post, obavestivši neke korisnike da je „u suprotnosti sa smernicama i pravilima o golotinji ili seksualnim aktivnostima".

Interesantno je da objava manekenke Kendis nije prijavljena kada je reč o navedenim stadardima.

„Hej vi sa Instagrama, sredite svoje standarde o stidu, golotinji i pokazivanju tela", napisala je Selesta, deleći snimak ekrana jednog od pratilaca, na kome se vidi odbijanje reposta.

Instagram algoritam često se poredi sa zveri koju možda nikada u potpunosti nećemo razumeti, ali ono što znamo, je da se slike koje krše pravilaInstagram zajednice, pronalaze uz pomoć izveštavanja korisnika ali uz podršku tehnologije, odnosno komplikovanog programa, prenosiGardijan.

„Instagram" u tom smislu ima 15.000 zaposlenih koji rade širom sveta na pregledu postova i traženju materijala koji treba da se zabrani.

Uz svu tu tehnologiju i toliki broj zaposlenih, teško je razumeti kako se kod tako složenog algoritma dogodilo nešto što se može nazvati predrasudom.