Nastavak ulaganja u infrastrukturu u Donjoj Bukovici

U Donjoj Bukovici danas je pušten u saobraćaj novoasfaltirani dio puta u zaseoku Jevtići-Gajići, a riječ je o dionici dugoj tri stotine metara za čiju je izgradnju izdvojeno ukupno 42.500 konvertibilnih maraka.

Nastavak ulaganja u infrastrukturu u Donjoj Bukovici

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je ovom prilikom da su mještani prikupili oko 13.000 KM, dok je iz gradskog budžeta obezbijeđen ostatak novca, odnosno 70 odsto.

- Uz ovaj put žive i dvije porodice poginulog borca, koje su takođe prikupile novac i njima se posebno zahvaljujem. U posljednje vrijeme Gradska uprava dobija mnogo zahtjeva za asfaltiranje, gdje su mještani obezbijedili 30 odsto sredstava i zbog toga smo u budžetu za ovu namjenu planirali četiri miliona KM, a moguće je da će taj iznos biti i veći. Zbog velikog broja zahtjeva, pitanje je da li će svi putevi biti završeni u tekućoj građevinskoj sezoni, ali važno je da će svi zahtjevi biti ispoštovani - naglasio je Mićić.

Novak Jevtić, čije domaćinstvo se nalazi pored novoasfaltiranog puta, kaže da su makadam i prašina godinama predstavljali problem mještanima.

- Bez pomoći Gradske uprave nikada ne bismo uspjeli da asfaltiramo ovaj put. Ovdje ima sedam domaćinstava kojima će svakodnevni poslovi od sutra biti mnogo lakši. Prošle godine je, uz pomoć Grada Bijeljina, nedaleko odavde izgrađen most preko Lukavca koji nas je često plavio i odnosio staru konstrukciju - podsjetio je Jevtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA