Republički štab preporučio obustavu političkih skupova

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je Republički štab za vanredne situacije preporučio svim političkim subjektima da obustave skupove do 1. novembra.

Republički štab preporučio obustavu političkih skupova
FOTO: Twitter

Šeranić je rekao da je donesena još jedna preporuka koja se odnosi na rad pravosudnih organa koji bi trebalo da razmatraju prioritetne predmete, prvenstveno one koji se odnose na zaštitu zdravlja stanovnika.

Šeranić je istakao je da je epidemiološka situacija u Srpskoj pogoršana, da je procenat zaraženih u posljednjih 24 časa veći od 50 odsto, te da je trenutno hospitalizovano 414 lica.

Dodao je da se stopa smrtnosti nije značajno mijenjala, ali ti podaci kasne u odnosu na broj zaraženih.

Kada je riječ o starosnoj dobi, Šeranić je rekao da prednjače oni od 30 do 49 godina.

Stopa smrtnosti je 1,66 i nije se značajnije mijenjala u odnosu na raniji period, a očekuje se da će biti pogoršana s obziroma na broj hospitalizovanih lica, rekao je Šeranić.

Prema njegovim riječima, broj zaraženh na dnevnom nivou je 173 na 100.000 stanovnika i svrstava Republiku Srpsku u sredinu Evrope, dok najgore indikatore imaju Belgija i Češka.

Kada je riječ o visokoškolskim ustanovama, Šeranić je rekao da se nastavlja izvođenje nastave, ali da će u narednih sedam dana, u zavisnosti od epidemiološke situacije, biti revidirane mjere za sve nivoe obrazovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA