Pomama za Lidl patikama i u Italiji, rasprodate pa na eBay-u čak i za 2.500 evra

Prodaja "Lidl patika" u prodavnicama tog lanca u Italiji počela je juče, a sve zalihe su rasprodate za samo nekoliko sati. Par patika koji se u Lidlu prodaje po 12.99 evra, sada se može naći u ponudi na eBay-u čak i za 2.480 evra.

Pomama za Lidl patikama i u Italiji, rasprodate pa na eBay-u čak i za 2.500 evra

Ogromni redovi ispred Lidla juče širom Italije. Ispostavilo je cilj kupcima uglavnom bila preprodaja, jer čim su "razgrabljene", ponude za prodaju crveno-žuto-plavih Lidl patika preplavile su društvene mreže i sajtove ze prodaju.

Upravo kako se ranije dešavalo i u drugim evropskim zemljama, piše italijanska štampa, kada je "fenomen Lidl" zahvatio Belgiju, Francusku, Finsku ili Grčku.

Analitičari ocenjuju da ova "misteriozna" zainteresovanost za "Lidl Fan Collection" patike pokazuje zakon tržišta: ograničena ponuda izazvala je veliku potražnju.

Na eBay-u se mogu naći u prodaji za visoke iznose, ali ipak je prosečna cena ovog artikla Lidla između 50 i 100 evra. Organizovane su čak i onlajn aukcije, piše Korijere dela sera.

Udruženje potrošača reagovalo je, zahtevajući od tužilaštva i nadležnih organa da ispitaju radnje koje su, kako su naveli, "očigledno na štetu potrošača", kao i da se blokiraju sajtovi i oglasi na kojima se ove patike prodaju po preterano uvećanim cenama.

Društvene mreže preplavili su komentari korisnika u kojima ismevaju ovu misterioznu pomamu za Lidl patikama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA