Ukupno slučajeva
4473 (+20)
Preminuli
134 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Prerušile se u starice kako bi primile vakcinu

Dve sredovečne žene na Floridi prerušile su se u vremešne starice kako bi dobile vakcinu protiv koronavirusa.

Zanimljivosti

Žene, obe mlađe od 45 godina, „obukle su se kao bake" noseći šešire, rukavice i naočare kako bi izgledale starije od 65 godina, jer ljudi iznad te starosne granice imaju prioritet za dobijanje vakcine.

Raul Pinjo, direktor zdravstvenog odeljenja okruga Orandž, u kojem se nalazi i glavni grad Orlando, rekao je da pokušaj obmane pokazuje koliko je velika potražnja za vakcinama.

„Vakcina je trenutno najtraženija stvar i moramo da budemo oprezni", rekao je Pinjo.

Ipak, kostimi dve žene izgleda da su već jednom upalili. Obe su kod sebe imale kartice iz Centra za prevenciju i kontrolu bolesti koje označavaju da su već primile prve doze.

Pinjo je istakao da ne zna kako su uspele u tome prvi put, ali su u novom pokušaju uhvaćene.

Osoblje je primetilo da se dani rođenja iz njihovih saobraćajnih dozvola razliku od onoga što su tvrdile, pa su obe žene, starosti 44 i 34, upućene na dalju proveru.

Ovakvi slučajevi nisu neuobičajeni i mnogi pokušavaju da prevare sistem i dođu do vakcine. Prošlog meseca bogati par Kanađana je odleteo u zabačeni deo zemlje i glumio da su pripadnici domorodačkog stanovništva, koje je bilo u prioritetnoj grupi.

  • 22:00

    10°C
  • 01:00

    10°C
  • 04:00

    9°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI