Stigao Federera - započeo 310. sedmicu kao ATP broj 1

Novak Đoković je već duže od deceniju brutalna i nezaustavljiva sila u svjetskom tenisu, a rekorde ruši kao od šale i još samo sedam dana ga dijeli od još jednog fantastičnog poduhvata - najviše sedmica provedenih kao najbolji igrač svijeta.

Stigao Federera - započeo 310. sedmicu kao ATP broj 1
FOTO: DepositPhotos / zhukovsky

Danas je Nole započeo 310. sedmicu kao ATP broj 1, čime se izjednačio s donedavno neprikosnovenim Rodžerom Federereom, a od narednog ponedjeljka biće upisan u sportske almanahe kao čovjek koji je najduže dominirao bijelim sportom. Koja će to krajnja brojka biti, ostaje da se vidi, ali ako ga zdravlje posluži nema sumnje da će Đoković još bar dvije-tri godine drmati teniskom scenom. Srbin je, slažu se svi, jedan od najkompletnijih tenisera, što je uostalom dokazao jer se malo igrača poput njega jednako dobro snalazi na svim podlogama.

"Đoković je liga za sebe, posebno mentalno. Sve više ulazi u glave protivnika. Zbog njegove nevjerovatne sposobnosti da se sjajno vrati u igru i da odigra besprekorno u odlučujućim trenucima, nabija ogroman pritisak rivalima da pokušaju nešto posebno", kaže Patrik Kinen, nekadašnji teniser, a sada ugledni analitičar njemačkog "Skaj sportsa".

Mnogi smatraju da je upravo on najveći razlog što nova generacija tenisera, koja je imala ogroman vjetar u leđa od ATP-a, već nekoliko godina bezuspješno kuca na velika vrata, ali kako stvari stoje ostaće da stoje pred njima još neko vrijeme.

A kada će njihovo vrijeme doći, neće odlučiti oni, već prije svih Novak Đoković, koji im je to nedavno i otvoreno poručio. Srpski teniser sa svoja dva velika rivala Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom u ovom trenutku drži 58 grend slemova, 271 ATP titulu i 99 masters kruna.

Nole je još željan tenisa, nadmetanja i, naravno, rezultata, a brojke će bez sumnje nastaviti da rastu. Procjene kažu da će mu nakon 25 grend slemova biti dosta, ali ne treba zaboraviti da je ovdje riječ o Novaku Đokoviću i biće dosta tek kada on to kaže.

SEDMICE KAO BROJ 1

Rodžer Federer 310
Novak Đoković 310
Pit Sampras 286
Ivan Lendl 270
Džimi Konors 268

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA