Porodica i prijatelji ispratili Tozovca na večni počinak

Bard srpske narodne muzike Predrag Živković Tozovac sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu uz taktove njegovih nezaboravnih pesama „Violino ne sviraj“ i „Jesen u mom sokaku“.

Džet-set
FOTO: Novosti/J. Lazić

Pre sahrane je uz prisustvo brojnih prijatelja i kolega, održana je komemoracija na kojoj je pročitano i saučešće predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Jednog od najznačajnijih autora i interpretatora srpske narodne muzike, Predraga Živkovića Tozovca, ispratili su porodica, brojni prijatelji i kolege.Ranije danas održana je komemoracija u beogradskoj Kombank dvorani na kojoj je pročitano saučešće predsednika Vučića.

„Povodom smrti našeg legendarnog Predraga Živkovića Tozovca, primite izraze najiskrenijeg saučešća od predsednika republike Srbije Aleksandra Vučića, kao i u moje lično ime", piše u telegramu saučešća Dejana Savića, savetnika za kulturu predsednika Vučića, koji je pročitan na komemoraciji koja je danas održana u Kombank dvorani.

Kako se navodi u telegramu, Predrag Tozovac spada u grupu onih velikana naše narodne izvorne muzike, starogradskih pesama, i estrade čiji ogroman opus i brojna autorska dela usled popularnosti slušaoci često doživljavaju kao autentičnu narodnu muziku kojoj se stvaralac ne zna.

„Osim ovih i brojnih sličnih nagrada publike i stručnjaka, nosilac je brojnih visokih državnih priznanja koje je zaslužio svojim predanim radom, trajanjem i delovanjem na muzičkom polju. Molim vas da porodici Predraga Živkovića Tozovca i njegovim kolegama prenesete naše izraze saučešća", piše u u telegramu.

Tozovac je preminuo 6. aprila od posledica izazvanih korona virusom.

Iza njega su ostali nebrojeni hitovi narodne muzike kao što suJesen u mom sokaku, Ovamo Cigani, Prazna čaša na mom stolu, Violino ne sviraj, Mirjana...

17°

  • 11:00

    17°C
  • 14:00

    18°C
  • 17:00

    19°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI