Urnebesna objava hrvatskog petoligaša: Nećemo učestvovati u Superligi

Slavonac Tenja, klub koji se tkmiči u 2. Županijskoj ligi, petom razredu hrvatskog fudbala, duhovito je reagovao na pokretanje Superlige.

Urnebesna objava hrvatskog petoligaša: Nećemo učestvovati u Superligi
FOTO: Facebook

"Dragi sportski prijatelji, suočeni sa službenom objavom o kreiranju nogometne Super Lige šaljemo ovu objavu za medije. NK Slavonac Tenja štiti prije svega interese lokalne zajednice u skladu s važećim propisima HNS-a, FIFA-e i UEFA-e te ne planira sudjelovati u paralelnom (neodobrenom) natjecanju", naveli su iz kluba i dodali:

"Svjesni smo da se objavom 12 klubova osnivača i s 3 tajna kluba osnivača javljaju špekulacije da smo mi jedan od 3 tajna kluba - ovim putem javno garantiramo da nismo među tih 15 klubova. NK Slavonac misli globalno, a djeluje lokalno.

Dodali su da nastavljaju s njihovom klupskom strategijom te su prenijeli izjavu predsjednika Josipa Mihaljevića.

"NK Slavonac je nedavno obilježio 90 godina svog postojanja, što je respektabilna obljetnica. Trenutno se seniorska momčad natječe u 2.ŽNL, a dječje selekcije u kvalitetnoj ligi mladeži. Najviše nas veseli što u dječjim kategorijama nastupa gotovo stotinu djece, a okosnicu seniorske momčadi čine lokalni momci iz Tenje. Moja osobna uloga u klubu je organizacija stručne sportske strukture kluba (sportski direktor, trener i voditelj škole nogometa) te da s upravom radim na privlačenju sponzora, uspješnih poduzetnika iz Tenje i okolice koji će osigurati ostvarenje svih klupskih ciljeva na dobrobit naše zajednice", rekao je on.

Iz kluba navode da su im trenutni ciljevi sljedeći:

- kompletno završiti izgradnju i opremiti svlačionice do jeseni 2022. godine

- plasirati se sa seniorskom ekipom u viši rang takmičenja

- održati kvalitet rada omladinskog pogona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA