Povratak slavne igračke: Ko se sjeća Tamagotchija?

Tamagotchi se vratio, ali ovaj put ikona igračaka 90-ih dolazi s kamerom.

Zanimljivosti

Kompanija Bandai America saopštila je kako lansira novi Tamagotchi Pix. Jezgra ostaje ista: oblik jajeta, tri dugmića, s ciljem odgoja virtualnog ljubimca.

Prolazi kroz različite životne faze, poput izlijeganja iz jajeta, i zahtijeva pažnju, poput zahtjeva da se nahrani ili poigra. Umire nekoliko dana kasnije. No, umjesto  crno-bijelog ekrana, Pixpv je u punoj boji.

A tu je i ugrađena kamera koja vam omogućava fotografisanje s vašim virtuelnim ljubimcem.

Da biste nahranili svog Tamagotchija, možete za njega kuvati ili mu dostaviti hranu. Kućnog ljubimca možete njegovati tako što će slikati ili kuvati s vama, uz pomoć kamere.

Tu je i način istraživanja, u kojem će se pojaviti i prijatelji vašeg Tamagotchija. Možete zakazati i "datume reprodukcije", ali i povezati se s uređajem prijatelja putem  koda. Ali, kao i izvorna verzija, neće biti potrebna WiFi veza.

Igračka od 59,99 dolara (oko 100 KM), koja je sada dostupna za prednarudžbu, u prodaji je u julu.

U gotovo 25 godina svog postojanja na tržištu,kompanija je rekla da je globalno prodala više od 82 miliona Tamagotchija. Marka je prvi put lansirana 1996. godine u Japanu, a u Ameriku je došla godinu poslije.

Marka Tamagotchi redovno se lansira u Japanu te je i dalje glavna dječja igračka u zemlji.

"Baš kao i u Americi, postoje određeni proizvodi s kojima se uvijek igraju sva djeca. To je taj proizvod... barem za djecu u Japanu", poručili su iz kompanije.

17°

  • 11:00

    17°C
  • 14:00

    18°C
  • 17:00

    19°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI