Banja Dvorovi: Za završetak zatvorenog bazena nedostaje 300.000 KM

Za završetak zatvorenog bazena bijeljinskoj Banji Dvorovi nedostaje 300.000 KM i očekuju se da se grad kao osnivač ustanove uključi u obezbjeđenje ovih sredstava, navodi se u godišnjem izvještaju o radu Banje koji će biti razmatran u Skupštini grada 28. aprila.

Banja Dvorovi: Za završetak zatvorenog bazena nedostaje 300.000 KM

U septembru 2018. godine je iz investiciono-razvojne linije pregovaračkim postupkom tadašnja Pavlović banka odobrila Banji Dvorovi dugoročni kredit od milion KM, od čega je za osavremenjavanje medicinske opreme i obrtna sredstva utrošeno 235.000 KM, a preostali novac bio je namijenjen za sanaciju krovne konstrukcije i završetak zatvorenog bazena.

Kako je po prvobitnom projektu bijeljinske Direkcije za izgradnju i razvoj grada za završetak zatvorenog bazena predviđeno potrebno ulaganje od 780.000 KM, u Banji su očekivali da su sredstva za ovu namjenu u potpunosti obezbijeđena.

"Međutim, u toku izvođenja radova Direkcija je više puta mijenja iznose neophodne za realizaciju projekta jer se tokom sprovođenja postupaka javnih nabavki ispostavilo da specifikacije u projektnoj dokumentaciji nisu u skladu sa tržišnim cijenama pojedinih radova i građevinskog materijala, a, zbog manjkavosti, u projektnoj dokumentaciji pojavljuju se i dodatni radovi", navodi se u izvještaju.

Tako se uvidjelo da iznos odobrenog kredita neće biti dovoljan za realizaciju planiranih projektnih aktivnosti na završetku zatvorenog bazena.

Iz Banje ističu da su za sve radove i nabavku opreme i usluga provedeni postupci javnih nabavki i sklopljeni ugovori sa najpovoljnijim ponuđačima.

Po poslednjim preračunima suma svih potrebnih ulaganja je 1.498.714 KM, što značajno premašuje iznos obezbjeđenih kreditnih sredstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA