Microsoft objavio novi Android web browser

  • HighTech
  • 23. Apr 2021.

Za sve koji traže drugačiji web browser za Android, Microsoft nudi iznenađujuću novu ponudu.

Microsoft objavio novi Android web browser

Iako je za mnoge pomalo iznenađujuće što je kompaniji trebalo toliko vremena da proizvede Android verziju Edgea, iznenadno izdanje ove verzije browsera, bez nadogradnje, je pravo osvježenje.

Iznenada se na Google Playu pojavila preview verzija Microsoft Edge, koja korisnicima Android-a daje novu opciju za pregledanje weba.

Baziran na Chromiumu, Edge Canary je trenutno dostupan za testiranje.

Za sve koji su uložili vrijeme i trud prelazeći sa Internet Explorera ili stare verzije Edge na verziju Edge-a zasnovanu na Chromium-u u sistemu Windows 10, dolazak Android verzije je sjajna vijest za ostanak u ekosistemu prilikom prelaska na mobilni uređaj.

Browser funkcioniše uglavnom onako kako biste očekivali, a moguće je sinhronizovati podatke pregledanja između uređaja.

To znači da možete početi pregledanje weba na računaru i lako nastaviti tamo gdje ste stali zahvaljujući sinhronizaciji otvorenih tabova.

Ostale funkcije pronađene u ovoj prvoj verziji Edgea za Android uključuju Bing-powered translation, tracking prevention, Microsoft Defender Smartscreen filtering i izbor između svetlih i tamnih tema.

Ne postoji - bar trenutno - podrška za ekstenzije browsera i nije jasno da li će se to promijeniti ili ne.

Budući da je ovo preview verzija, postoji šansa da nije u potpunosti stabilna. Microsoft traži povratne informacije od bilo koga ko ga instalira - pozitivne i negativne - a kompanija kaže: "Vaš povratne informacije su ono što nam pomaže da se poboljšamo, zato preuzmite aplikaciju odmah i javite nam šta mislite."

Ako ste zainteresovani za isprobavanje Edge-a za Android, dostupan je za besplatno preuzimanje sa Google Play-a i kompatibilan je sa Android-om 5 i novijim verzijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA