Vlasnik fabrike plaća više radnicima koji čitaju knjige

Direktor i suvlasnik fabrike građevinskog materijala "Vanončini", iz okoline Bergama, Danilo Dada odlučio je da nagradi svoje radnike koji čitaju knjige, piše list "Corriere della Sera".

Vlasnik fabrike plaća više radnicima koji čitaju knjige
FOTO: Pixabay

On je osnovao čitalački klub radnika-zidara, a one koji pročitaju knjigu i predstave je članovima kluba nagrađuje sa bonom od stotinu evra. Nagrada se udvostručuje sa sljedećom pročitanom knjigom.

Danilo Dada tvrdi da je na ideju došao, jer je i sam pasionirani čitalac od malena i da je na ovaj način želio da doprinse kulturnom razvoju, ali i profesionalnom napretku svojih zaposlenih.

"Funkcioniše, i sam sam iznenađen koliko ljudi je zainteresovano. Bon od 100 evra je simbolican podisticaj, dijelom da se pokriju troškovi kupovine prve, a zatim i podstakne da kupe i drugu knjigu", kaže direktor Dada.

Vijest se viralno proširila svim društvenim mrežama a o čitalačkom klubu zidara pišu i drugi italijanski mediji, koji primjer upoređuju sa nekadašnjim vlasnikom čuvene fabrike za proizvodnju pisaćih mašina "Oliveti", Adrianom.

On je, podsjeća list "Corriere della sera" sanjao o fabrici koja će biti prema mjeri čovjeka, koja će se baviti ne samo proizvodnjom već i opštim blagostanjem i kulturom zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA