Poslednji pozdrav Feđi – ispraćaj glumca na Novom groblju

Pozorišni, filmski i televizijski glumac Feđa Stojanović, preminuo posle duže i teške bolesti u 74. godini, ispraćen je danas na večni počinak na Novom groblju u Beogradu. "Putuj u miru, neka te čuvaju naši Ateljeovci", poručila je Gorica Popović, opraštajući se od glumca u ime kolega.

Poslednji pozdrav Feđi – ispraćaj glumca na Novom groblju
FOTO: Nemanja Jovanović/Nova.rs, Atelje 212

Kolege i prijatelji Feđe Stojanovića okupili su se danas, nakon komemoracije u Ateljeu 212, na Novom groblju da bi izjavili saučešće porodici, odali poslednju poštu glumcu i ispratili ga na večni počinak.

Pred kapelu su došle njegove kolege glumci Milan Caci Mihailović, Branka Petrić, Branko Cvejić, Erol Kadić, Branislav Zeremski, Branko Milićević Kockica, Gorica Popović, Isidora Minić, Ivan Jevtović, Ljiljana Dragutinović, Dara Džokić, Vojislav Brajović, Boris Pingović, Nebojša Ilić, Goran Sultanović, Nela Mihailović, rediteljke Milica Kralj i Tanja Mandić Rigonat, dramaturg Ivana Dimić, upravnik Ateljea 212 Novica Antić, upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić...

- Došli smo, na našu neizmernu žalost, da te ispratimo. Tu je tvoj Atelje kome si toliko dao. Poklonio si nam tolike godine života, uvek predano, sa radošću. Igrao si mnogo, bio si uvek pouzdan partner, uvek se smejao, isijavao radost... Bio si nam tako neophodan. Terali smo te da nam pevaš tvoju omiljenu - „Dođi da ostarimo zajedno". Kako ćemo ostariti bez tebe? Putuj u miru, neka te tamo gore čuvaju naši Ateljeovci, Mira, Muci, Zoran, Pera...I anđeli. Slava ti - rekla je glumica Gorica Popović, opraštajući se od Feđe Stojanovića u ime kolega u kapeli na ispraćaju za kremaciju.

Feđa Stojanović rođen je u Aleksincu 1948. godine, a diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1973. u klasi profesora Milenka Maričića, kada postaje i stalni član Ateljea 212.Osim u matičnom pozorištu, gde je bio prvak, tokom karijere odigrao je i veliki broj uloga u drugim teatarskim kućama: Zvezdara teatru, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Madlenijanumu, Malom pozorištu „Duško Radović", Pozorištu „Boško Buha" i Bitef teatru.

Široj publici bio je poznat i po ulogama u filmovima i TV serijama, od prve u ostvarenju „Višnja na Tašmajdanu", do poslednje u seriji „Kralj Aleksandar".

Za svoje uloge dobio je i nekoliko priznanja, a bavio se i pedagoškim radom. Otac je reditelja Uroša Stojanovića, preminulog 2017. godine i ćerke Zoje.

Porodica, kolege i prijatelji Feđe Stojanovića oprostili su se od glumca danas nakomemoraciji u Ateljeu 212.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA