Zašto provesti medeni mesec na Maldivima?

Maldivi se sasvim opravdano nazivaju rajskom lokacijom za odmor ili za medeni mesec. Tirkizne lagune, beskrajno duge plaže od belog peska i neverovatan podvodni svet samo su neki od razloga zbog kojih se Maldivi smatraju rajskom destinacijom. Ovde se zasigurno nalaze najfascinantnije plaže na svetu. Na svakom od 1.200 ostrva su plaže sa puderastim belim peskom koje će vas ostaviti bez daha.

Zašto provesti medeni mesec na Maldivima?

Maldivi su omiljena destinacija zaljubljenih parova, jer hoteli pružaju fantastične povoljnosti mladencima koji odluče da ovde provedu medeni mesec. Specijalne pogodnosti poput popusta na spa tretmane, romantične večere, cvetne dekoracije uz šampanjac su samo deo bogate ponude zbog koje će se mladi bračni parovi osećati posebno na ovoj destinaciji.

Bistre vode Maldiva su idealno mesto za ronjenje i snorkling i predstavljaju pravo uživanje za ljubitelje marinskog sveta. Bogat podvodni svet nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Sačinjen je od koralnih zidova, neverovatnih pećina i šarenolikih tropskih riba koje vas tamo očekuju. Ukoliko rezervišete smeštaj na vilama u vodi imaćete direktan pristup okeanu sa terase.

Ali pre nego što spakujete kofere i rezervišete avio-kartu, saznajte nešto o Maldivljanima i najlepšim plažama ove egzotične zemlje. Naravno, nećemo vam otkriti sve, jer Maldivi su nešto što se rečima ne može opisati. Mi bismo samo da vam zagolicamo maštu, pre nego se otisnete na putovanje u ovu čarobnu zemlju.

Male, glavni grad Maldiva

Ukoliko želite da se upoznate sa kulturom Maldiva, obavezno posetite Male, glavni grad. Tu ćete imati priliku da se upoznate sa običajima i kulturom ove egzotične zemlje. Male je glavni i najveći grad Maldiva i zahvata celu površinu istoimenog ostrva. Drugačije se nazivalo i "ostrvo kraljeva", jer su kraljevske dinastije vladale na njemu. Danas je to politički centar Maldiva kao i jedan od turističkih centara ove ostrvske države. Ukoliko imate slobodnog vremena, obavezno posetite Narodni muzej kao i ostale kulturne znamenitosti. Ne propustite šoping na njihovim bazarima ili na neverovatno velikoj ribljoj pijaci.

Gotovo svaki hotel organizuje izlet do Malea, tako da vam ovo može biti dodatna avantura, jer se do željene lokacije stiže gliserima.

Stanovnici Maldiva su veoma ljubazni i gostoprimljivi

Stanovnici Maldiva se smatraju veoma gostoprimljivim, ljubaznim i prijateljski nastrojenim ljudima. Najčešće se bave ribolovom i turizmom. Zvanični jezik je divehi, ali se vrlo lako možete sporazumeti sa njima i na engleskom jeziku. Veroispovest im je islamska i ubrajaju se u religioznije narode.

U ishrani su zastupljene sve vrste ribe, mada dominira i pirinač. Kari je glavni začin i možete ga naći u gotovo svim jelima. Ne propustite da probate njihovu salatu koja se pravi od kombinacije voće i povrća. Naravno, ukoliko ne biste da eksperimentišete, u svakom hotelu na meniju možete naći nešto od klasičnih obroka. Istina, ovde je alkohol zabranjen, ali ga ima u luksuznim hotelima.

S obzirom na to da je turizam vodeća privredna delatnost ove čudesne države, sve je podređeno turistima. Maksimalno će se truditi da vas usluže i da vas ugoste na što bolji način.

Klima na Maldivima

Klima na Maldivima je tropska i podeljena je na dve sezone. Od maja do oktobra traje sezona monsuna i tada su česte padavine. Od novembra do aprila traje suva sezona. Inače, tokom cele godine nema nekih oscilacija u temperaturi, jer je minimalna temperatura oko 24 a maksimalna oko 31 stepen celzijusa. Kad god da odete na Maldive nećete pogrešiti, ali najbolje je opredeliti se za period od novembra do aprila

Kako odabrati smeštaj na Maldivima? Bez obzira na to da li je vaš izbor hotel na nekom od ostrva ili rizort (ostrvo-hotel), nesumnjivo je da ćete uživati u savršenom ambijentu i luksuzu. Svaki rizort je pojedinačno ostrvo i poseduje smeštajne kapacitete, restorane i ponuđene aktivnosti. U mirnim lagunama su smešteni bungalovi koji gostima obezbeđuju apsolutnu privatnost i idealni su za one koji bi ovde da provedu medeni mesec. Konkretne cene i ponude hotela možete pogledati na sajtu Travel Boutique-a.

Za Maldive opravdano vlada mišljenje da imaju najlepše plaže na svetu. Prelepi beli pesak, tirkizno more i tropsko voće doprinose da uživate u ovom čarobnom ambijentu.

Osim uživanja i opuštanja, Maldivi nude i razne vrste zabave na vodi. Bilo da odaberete jogu, akvaaerobik ili ples sigurno je da ćete uživati u svakoj od ovih aktivnosti. Ono po čemu se Maldivi izdvajaju i po čemu su mnogim posetiocima zanimljivi je svakako ronjenje. Ukoliko niste plašljivi ovde možete doživeti nezaboravno iskustvo kao što je ronjenje i plavanje sa kit-ajkulama. Podvodni svet Maldiva predstavlja pravu atrakciju, što ovu egzotičnu zemlju svrstava u najpoželjniju ronilačku destinaciju. Čak i ako niste ljubitelj ronjenja možete u plićacima videti nevorovatan podvodni svet.

Ako odaberete smeštaj na nekom od lokalnih ostrva, moći ćete da vidite kako ljudi na Maldivima provode vreme.

Ostrvo Vadu (Vaadhoo) predstavlja veliku atrakciju, poznatu kao „zvezdano more". Neobična pojava koja se dešava u noćima bez mesečine dovodi do toga da plaža izgleda kao nebo koje obiluje zvezdama.

Ostrvo Mafuši (Maafushi) ne zauzima veliku površinu, ali bez obzira na to važi za jedno od bajkovitih mesta na Maldivima. Ovde verovatno nećete imati prilike da vidite automobil, jer motor i bicikl predstavljaju glavno prevozno sredstvo. Tlo je prekriveno peskom, a neretko se dešava da se pesak nalazi i u unutrašnjosti nekog kafea.

Medeni mesec na Maldivima je nezaboravno iskustvo

Kada ste na medenom mesecu, sigurno je da želite da ste što dalje od drugih ljudi, odnosno da ste vi i vaš partner usredsređeni isključivo jedno na drugo. Savetujemo da u tom slučaju odaberete neku od vila na vodi. Plaže na Maldivima podsećaju na one koje smo imali prilike da viđamo na razglednicama i koje predstavljaju sinonim za zaljubljenost. Osoblje hotela će se pobrinuti da vam upotpuni kompletan ugođaj prilikom večere sa svećama na plaži.

Ako ste avanturistički nastrojeni, nemate razloga za brigu. Možete iskusiti ronilačku avanturu i uživati u podvodnom svetu. Možete se ukrcati na dhoni, tradicionalni drveni brod, a potom krstariti do nenaseljenog ostrva u sred okeana.

Maldivi predstavljaju fascinantnu turističku destinaciju, jer ovde ćete moći da se prepustite potpunom odmoru i uživanju. Ovo je istovremeno zemlja ljubaznih i prijateljski raspoloženih ljudi. Bele peščane plaže, tropsko voće i sunce koje vas neprekidno miluje svrstavaju Maldive u idealnu destinaciju za vrhunsko uživanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA