Otac mališana kom je Đoković poklonio kačket: Ne skida ga sa glave

U nedelju, 13. juna, sedmogodišnji Tom bodrio je iz sveg srca svog idola Novaka Đokovića u finalu Rolan Garosa. Đoković u vitrini ima dva trofeja grend slema na šljaci, a srpski teniser priznao je da mu je mnogo značila podrška mališana, kojem je poklonio kačket.

Otac mališana kom je Đoković poklonio kačket: Ne skida ga sa glave
FOTO: twitter.com/rolandgarros

Najbolji teniser ovoga puta je u Parizu imao podršku nekih od svojih najvećih navijača.Jednom je poklonio reket, a drugome kačket.

Sedmogodišnji Tom doputovao je u Pariz sa svojom porodicom iz Bulonja na Moru. Mališan je toliko iskreno bodrio svog idola u okršaju sa Stefanosom Cicipasom da je Novak po osvajanju titule prišao do njega.

„To je nešto što nikada neće zaboraviti", ispričao je Tomov otac za portalFrancebleu, dodajući da je na Rolan Garos je Tom došao u majici srpskog tenisera.

Za sedmogodišnjeg Francuza dan koji će mu ostati urezan u pamćenje nije dobro počeo. Njegov idol gubio je sa 2:0 u setovima. Uprkos tome nastavio je da hrabri Novaka, koji ga je primetio na tribini.

„Stvorili su neku vezu. Kada je seo tokom jedne od pauza između gemova, pogledao je Toma, podigao palac uvis i namignuo", kaže mališanov otac.

Kada je pobedio, Tomovoj sreći nije bilo kraja, ali to nije bio vrhunac. Srpski teniser pogledao je u Toma i rekao mu da ostane tu gde je: „Doći ću kasnije."

Ne skida kačket sa glave

Posle dodele trofeja i izjava, Novak je otišao do svoje torbe i izvadio dva kačketa i dao po jedan Tomu i njegovoj sestri, a onda i prišao ogradi da popriča sa njim.

„Bio je to topao trenutak za njega koji nikada neće zaboraviti. Novak mu puno znači. Bio je to trenutak čiste sreće", dodaje otac.

Za medije je rekao i da njegov sin ne skida kačket sem kada spava. Nosi ga u školu, popodne na ručku, a sa njim će igrati na teniskom turniru u subotu: „Nadamo se da će mu doneti sreću sa istim rezultatom kao Đokoviću."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA