Šok frizure „tužne princeze“ od Monaka

Princeza Šarlen od Monaka, supruga vladara male kneževine na Mediteranu, ne prestaje da šokira javnost svojim ekstravagantnim frizurama, potpuno atipičnim za pripadnike evropskih plemićkih porodica.

Šok frizure „tužne princeze“ od Monaka
FOTO: rts.rs

Monegaška vladarska porodica decenijama privlači pažnju svetske javnosti, željne intriga i glamura. Nakon što se holivudska zvezda Grejs Keli 1956. udala za princa Renijea Trećeg, odrekla filmske karijere i postala jedna od retkih „princeza iz običnog naroda", paparaci nisu prestajali da prate svaki njen korak, a potom i sve što se dešava njenoj deci, Albertu, Karolini i Stefani. Interesovanje za njihove živote ne jenjava ni danas, a Albertova supruga sada im je dala i novi povod.

Frizura iz decembra 2020.

Nakon što se prošlog Božića pojavila sa kratkom pankerskom frizurom i poluobrijane glave, 43-godišnja Šarlen od Monaka je momentalno skrenula pažnju svojih pratilaca na društvenim mrežama i medija. Komentari su bili različiti, od onih da takva frizura ne priliči ulozi koju ima supruga jednog suverena, do podrške njenoj hrabrosti da se bude svoj i moderan, bez obzira na društvene konvencije. Naravno bilo je i onih koji su promenu frizure tumačili bračnim nezadovoljstvom i prkosom.

Šarlen sa porodicom krajem januara 2021.

I taman kad su se strasti stišale i kosa malo porasla, dovoljno da se na proslavi jednog verskog praznika krajem januara Šarlen pojavi sa ultrakratkom bob frizurom, koja je šarmantno virila ispod beretke, dok je, u društvu supruga i šestogodišnjih blizanaca, prisustvovala svečanosti - princeza se ponovo odlučila na radikalan potez.

Ošišala je kosu dečački kratko, sa ravnim šiškama i podbrijanim potiljkom i otputovala u Južnoafričku Republiku da podrži kampanju protiv lova na nosoroge i za zaštitu divljih životinja.

Fotografije sa timom lovaca na lovokradice objavila je na svom profilu na Instagramu.

Instagram post princeze Šarlen

Komentari su i ovog puta bili slični.

Bivša južnoafrička plivačica i olimpijska takmičarka udala se za Alberta 2011. godine, posle 11 godina poznanstva i pet godina zajedničkog života, i tako nasledila Grejs Keli u ulozi kneginje od Monaka. Rođena je kao Šarlin Vitstok u Bulavaju, u Rodeziji (danas Zimbabveu), ali se već u ranom detinjstvu preselila s porodicom u Južnoafričku Republiku.

U javnosti je poznata i kao „tužna princeza", jer je teško izmamiti joj osmeh, čak i za oficijelna fotografisanja. Usnimljena je uplakana čak i na sopstvenom venčanju, u julu 2011. godine. Neki mediji su spekulisali da je par dana uoči ceremonije pokušala da pobegne, kada je saznala za treće vanbračno dete svog budućeg supruga i da ju je policija zaustavila na aerodromu u Nici, oduzela joj pasoš i vratila je u Monte Karlo. Šarlen je te navode demantovala kao gnusne laži.

Venčanje u Monaku jula 2011.

Posle tri godine braka rodila je blizance, dečaka Žaka i devojčicu Gabrijelu, i uglavnom je posvećena humanitarnom radu.

Princ Albert od Monaka ima dvoje priznate vanbračne dece: 29-godišnju ćerku Džezmin Grejs iz veze sa američkom agentkinjom za nekretnine i sad već punoletnog sina Aleksandra sa stjuardesom iz Togoa. Oba očinstva priznao je tek posle sudskih tužbi i genetskih testova. Deca imaju pravo na prezime Grimaldi, ali ne i na nasledstvo prestola, jer prema zakonima Kneževine, na to imaju pravo samo deca rođena u legalnom braku.

Naslednik prestola tako je mali princ Žak, koga je rodila Šarlen, iako je njegova sestra bliznakinja dosla na svet nekoliko minuta pre njega.

Sa suprugom na balu Crvenog krsta 2019.

Drastičnu promenu frizure princeze Šarlen mediji svaki put dovedu u vezu sa bračnim problemima. Tako se prethodna promena imidža dogodila pred Božić, baš u vreme kada je na adresu kneževske palate stigla još jedna tužba protiv Alberta za dokazivanje očinstva, ovog puta iz Brazila.

Najnoviji stajling propraćen je sličnim komentarima, a informacije da je princeza tokom puta u Južnoafričku Republiku dobila infekciju disajnih puteva i zbog toga ostala u domovini, samo su podgrejale glasine o bračnog krizi.

Iako najavljena, Šarlen se ove godine nije pojavila na tradicionalnoj prestižnoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Monaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA