Pevačica kaže da je kraj njenog života blizu, podržava eutanaziju

Fransoaz Ardi, francuska pop pevačica, koja je slavu stekla šezdesetih godina, rekla je u novom intervjuu da oseća da je "blizu kraja" svog života.

Pevačica kaže da je kraj njenog života blizu, podržava eutanaziju
FOTO: B92

Fransoaz Ardi (77) je rekla za "Fem aktuel" da joj je 2018. dijagnostikovan tumor na uvu. Dijagnoza je usledila nakon karcinoma limfnih žlezda sredinom dvehiljaditih i hospitalizacije 2015. godine, kada je bila u indukovanoj komi.

Ali godine zračenja i imunoterapije nanele su joj neizmeran bol, rekla je, sa kojim više ne može da se nosi. Intervju je vođen preko mejla zbog poteškoća u govoru. Prethodno je rekla da više nije u stanju da peva."Moja fizička patnja je već bila toliko strašna da se bojim da će me smrt naterati da prođem kroz još više fizičke patnje", navela je ona u intervjuu.

Rekla je za magazin da se zalaže za eutanaziju. U maju je za "Pari mač" rekla da je "Francuska nehumana" jer nije legalizovala ovaj postupak.

"Nije na lekarima da udovolje svakom zahtevu, već da skrate nepotrebne patnje neizlečive bolesti od trenutka kada ona postane nepodnošljiva", navodi pevačica u novom intervjuu, prenosi "Gardijan".

Fransoaz Ardi je rekla da bi volela da ima priliku da odluči da okonča svoj život.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA