Pouzvao Putina na nastup: Kanje Vest želi poslovnu saradnju s Rusima

Američki reper Kanje Vest uskoro će doputovati u Rusiju, gdje će održati nastupe, sastati se s predsjednikom Vladimirom Putinom i postići poslovne dogovore s ruskim mogulima. Logičan je to potez za repera koji je sam sebe nekada nazvao "Mladi Putin".

Pouzvao Putina na nastup: Kanje Vest želi poslovnu saradnju s Rusima
FOTO: KANYE WEST/YOUTUBE/SCREENSHOT

Vest će u Moskvu stići nešto kasnije ove godine te će održati svoje prve nastupe u ovom gradu, a takođe namjerava postići poslovne dogovore s tajkunom Arasom Agalarovom i njegovim sinom muzičarem Eminom, javlja Billboard.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Vestov savjetnik Amer Sudan tvrdi da će reper pomoći Eminu da izgradi svoju međunarodnu reputaciju, a očekuje se da će mu dogovori s Agalarovom donijeti milijarde.

Agalarov je poznat po investicijama u inostranstvu, a upravo je on postigao dogovor s bivšim američkim predsjednikom Donaldom Trampom da se izbor za Miss Universe 2013. godine održi u Moskvi. Takođe, razgovarali su o projektu razvoja Trump Towera u Moskvi, od kojeg se kasnije ipak odustalo, prenosi Kliks.

Pažnju privlači i Vestova namjera da se sastane s Putinom, kojeg je pozvao na jedan od svojih nastupa u Moskvi. Ruski predsjednik nije fan repa, ali će imati zajedničkih tema s reperom, posebno kada je riječ o vjeri, piše Billboard.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA