Yamaha FZ8R za 2012.

Yamahin popularni naked FZ8 uskoro će dobiti svoju R verziju. Sa novim modelom Yamaha ima ambicije o ravnopravnom učestvovanju među R verzijama nakeda, a iako vizuelno i ne djeluje radikalno drugačija od ostalih verzija iz Yamahe su najavili znatan broj novosti.

Yamaha FZ8R za 2012.

Naravno, ni Yamaha ni javnost novi FZ8R, ili popularno nazvani Fazer, ne smatraju potpuno novim modelom, nego detaljno poboljšanom verzijom poznatog motocikla.

Za sada iz Yamahe nisu htjeli otkrivati sve detalje kojima su osvježili FZ8R, ali je i pored toga poznato da je dobio napredniji Ohlins zadnji amortizer, ali je i unutrašnji mehanizam prednje "viljuške" značajno poboljšan.

Također, nešto bolje performanse ali i bolji zvuk trebao bi obezbjediti novi izduvni sistem, a kojeg će najvjerovatnije Yamahi isporučivati Laser.

Kočnice su na Fazeru uvijek bile dovoljno dobre, pa ovaj put Yamaha taj element nije mjenjala, te su niz poboljšanja završili sa redizajniranim amblemima i logom kojim će se novi model distancirati od prethodnih verzija.

Yamaha se odlučila dodatno potruditi oko Fazera kako bi se uspješnije nosila sa uspješnim konkurentima kao što su Triumph Street Triple R i Kawasaki Z750R. Također, proizvodnja FZ8R biće ekskluzivno vezana za Yamaha Motor France pogone u Francuskoj, nakon što je fabrika u Španiji zatvorena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA