Gugl Plej prodavnica uklanja gotovo 900.000 zapostavljenih aplikacija

Aplikacije, koje nisu ažurirane tokom dvije godine, biće uklonjene a sve je posljedica nedavnih uslova korišćenja koje je Gugl Plej izmijenio.

Gugl Plej prodavnica uklanja gotovo 900.000 zapostavljenih aplikacija
FOTO: BigTunaOnline / Shutterstock.com

Približavaju se kraju dani zastarjelih i zapuštenih aplikacija na Gugl Plej prodavnici, jer Gugl želi da ukloni aplikacije koje nisu ažurirane tokom dvije godine.

Ovo je rezultat nedavnih promjena u uslovima korišćenja, koje je Gugl Plej nedavno implementirao. Prema navodima, oko 869.000 je dio ove čistke u prodavnici kompanije Gugl.

Epl je slične mjere u svojoj Ep prodavnici preduzeo tokom aprila, upozorivši divelopere da će ukloniti aplikacije koje nisu ažurirane tokom značajnijeg perioda.

Diveloperima je dat rok od 30 dana da ažuriraju svoje aplikacije kako bi ispoštovali zahtjeve.

Na Gugl Plej prodavnici, aplikacije koje su pogođene ovom odlukom će biti sakrivene iz rezultata pretrage ili u potpunosti uklonjene. Međutim, to se neće desiti prije 1. novembra, kada se očekuje da će Android 13 biti dostupan na Gugl Piksel telefonima.

Razlog, zbog kojeg se sprovode ove mjere, jeste da se korisnici zaštite od instaliranja aplikacija koje možda nemaju najnovije funkcije i opcije za bezbjednost i sigurnost.

Prema navodima analitičke kompanije Piksalat, 68 procenata aplikacija sa Plej prodavnice i Ep prodavnice je ažurirano u posljednje dvije godine. To je više od 3,1 milion aplikacija, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA