Predmeti koje ljeti redovno treba čistiti

Nekoliko korisnih savjeta primjenite koristeći predmete za plažu, koje treba redovno čistiti ljeti. Kada krenete na plažu, učinite to bez nerviranja i prvobitno usvojite naviku da istresete sve iz torbe čim dođete s plaže.

Predmeti koje ljeti redovno treba čistiti
FOTO: DepositPhotos

Ljeto nudi brojne aktivnosti, ali zahtjeva ponekad i puno opreme. Možda tu istu opremu bacite negdje u ćošak kuće kada se vratite, ali ustvari potrebno je održavati čistom kako se ne bi borili protiv još jačeg nereda drugi dan.

Torbe i kreme

Kreme za plažu - Na bočici će možda i ostati malo kreme nakon korištenja i mazanja, te ne znači da je prljava i lako je možete obrisati krpom.Kada tu istu kremu nosite na plažu, možete računati na to da će se za tu istu kremu se zalijepiti razne nečistoće, poput pijeska ili zemlje, što ćete osjetiti i na tijelu kada je drugi put budete nanosili, a isti taj pijesak ćete ponijeti kući u torbi. Kako biste to spriječili, izvadite je iz torbe i operite ispod tuša kada se tuširate.

Torbe za plažu - Prekrasno je u pijesak gurati stopala, ali kada stavimo ruku u torbu i pronađemo puno pijeska i u njoj, to i nije tako zabavno.Neka vam postane navika da istresete sve iz torbe čim dođete s plaže, a ako imate torbu od materijala koji se pere, jednostavno ju možete isprati ispod tuša.

Održavanje bazena

Bazeni u dvorištu - Odlična su stvar ako imate djecu a ne možete na more, ali i njih se treba čistiti.

Najbolje ih je ostaviti napuhane kako bi se osušili tokom noći, a ako mislite da je potrebno dodatno čišćenje, pošpricajte ih octom i vodom te ostavite na suncu, a naknadno dobro isperite čistom vodom.

Mokri peškiri

Mokri peškiri su možda predmet koji nam najviše vremena oduzima tokom ljeta jer su posvuda. Za njih je nabolje da se ispiru u mašini za rublje ili samo u sušilici ako nisu prljavi. Kad god perete rublje, ubacite koji ručnik inače će ih vjerovatno biti po cijeloj kući, mogu poprimiti neugodan miris, a takav ručnik sigurno ne želite nositi na plažu.

Čišćenje frižidera

Prenosive frižidere na ljetovanju ih nosite posvuda, a to se može vidjeti i na kraju dana prema količini prljavštine na njima. Najbolje ih je čistiti tako da ih ispraznite i isperete vodom, a prethodno bacite sve ostatke hrane. Ostavite da se osuše na suncu.

Naočale, japanke, kupaći kostimi to sve nam to treba da bismo uživali na plaži, a ponekad je pravi posao sve to na kraju skupiti u jednu torbi. Kako ih ne biste tražili po cijeloj kući, pametno je odrediti jedno mjesto gdje će stajati sve što vam je potrebno za plažu. Kada ga pronađete upoznajte sve ukućane s njim i upozorite da sve nakon korištenja vrate na svoje mjesto, prenosi Avaz.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA