Preminuo stariji muškarac: Korona virus potvrđen kod još 163 osobe u Srpskoj

U protekla 24 časa, u Republici Srpskoj testirana su 284 laboratorijska uzorka, novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 163 osobe, a preminuo je jedan oboljeli.

Preminuo stariji muškarac: Korona virus potvrđen kod još 163 osobe u Srpskoj

Među novozaraženima, radi se o 73 muškarca i 90 žena, od kojih je 36 mlađe, 70 srednje i 57 starije životne dobi. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prema mjestu prebivališta, 58 osoba je iz Banjaluke, 25 iz Bijeljine, 20 iz Trebinja, 12 iz Gradiške, pet iz Bratunca, po četiri iz Višegrada, Mrkonjić Grada, Prnjavora i Šekovića, po tri iz Zvornika, Novog Goražda i Srpca, po dvije iz Doboja, Laktaša i Ugljevika, po jedna iz Gacka, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kostajnice, Kotor Varoša, Milića, Pala, Prijedora, Rudog, Foče, Čajniča i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o muškarcu starije životne dobi, iz Šipova.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 115.691 slučaj virusa korona, a preminule su ukupno 6.424 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona. Testirane su ukupno 433.384 osobe.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 147, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 74, a u ostalim bolnicama 73. Na respiratoru je pet osoba, u UKC Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA