Korona virus potvrđen kod još 148 građana Srpske

U protekla 24 časa, u Republici Srpskoj testirano je 298 laboratorijskih uzoraka, novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 148 osoba, a preminulo je troje oboljelih.

Korona virus potvrđen kod još 148 građana Srpske

Među novozaraženima, radi se o 71 muškarcu i 77 žena, od kojih je 13 mlađe, 82 srednje i 53 starije životne dobi. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prema mjestu prebivališta, 39 osoba je iz Banjaluke, 26 iz Bijeljine, 15 iz Foče, 12 iz Zvornika, 11 iz Trebinja, sedam iz Srpca, pet iz Laktaša, četiri iz Prnjavora, po tri iz Doboja, Istočnog Novog Sarajeva, Novog Goražda i Ugljevika, po dvije iz Gradiške, Istočne Ilidže, Rudog, Čelinca i Šekovića i po jedna iz Broda, Lopara, Modriče, Sokoca, Teslića, Trnova i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja. Radi se o dva muškarca i jednoj ženi, srednje i starije životne dobi, iz Modriče, Čelinca i Čajniče.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 117.009 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.459 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona. Testirano je ukupno 436.060 osoba.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 168, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 73, a u ostalim bolnicama 95. Na respiratoru je sedam osoba, u UKC Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA