Autoputevi RS: Tri mjeseca popusta na kupovinu i dopunu TAG uređaja

Javno preduzeće "Autoputevi Republike Srpske" 1. oktobra pokreće tromjesečnu akciju popusta na cijenu TAG uređaja, kao i na dopunu korisničkog računa s ciljem povećanja broja korisnika elektronske naplate putarne na auto-putevima u Srpskoj.

Autoputevi RS: Tri mjeseca popusta na kupovinu i dopunu TAG uređaja
FOTO: Srna

Izjavio je danas vršilac dužnosti direktora ove kompanije Slobodan Stanarević. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Korisnici će umjesto dosadašnjih 40 KM ovaj uređaj moći da kupe za 20 KM, a prilikom dopune korisničkog računa ostvariće popust od 20 odsto, umjesto dosadašnjih 15 odsto – rekao je Stanarević na konferenciji za novinare u Lakatašima.

On je istakao da je cilj ove akcije da što više građana pređe na TAG i da se izbjegavaju gužve na naplatnim kućicama.

Stanarević je rekao da će do Nove godine građanima koji imaju TAG uređaj biti omogućeno da ga mogu dopunjavati telefonskom kao prilikom plaćanja parkinga.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Stanarević kaže da će građani imati mogućnost da dopune TAG putem aplikacije “M:tel” usluga, te zasebnom aplikacijom koja će se plaćati žiro računom i trebalo bi da bude omogućena do Nove godine.

On je rekao da je ovo preduzeće iniciralo sastanak sa kolegama iz preduzeća “Autoceste” Federacije BiH /FBiH/ na kome je razgovarano o mogućnostima korištenja jednog TAG uređaja na auto-putevima u oba entiteta, a o istoj temi razgovaraće se i sa predstavnicima “Puteva Srbije”.

Stanarević je podsjetio da je sistem naplate putarina u Srpskoj, Srbiji i FBiH radio Institut “Mihajlo Pupin” iz Beograda, te da postoje tehničke pretpostavke o uvezivanju sistema kako bi korisnici umjesto tri mogli da koriste samo jedan TAG uređaj.

Šef Odjeljenja za naplatu putarine u preduzeću “Autoputevi Republike Srpske” Zoran Spasojević rekao je da je u Srpskoj u upotrebi više od 21.000 ovih uređaja.

On je naveo da je za osam mjeseci ove godine od naplate putarine ostvaren prihod od 19.230.884 KM, ističući da je u avgustu bio rekordan prihod od 3.095.426 KM.

Spasojević je rekao da su 2019. godine po ovom osnovu ostvareni prihodi od 18.700 000 KM, 2020. godine 20.200.000 KM, dok je lani ovaj prihod iznosio 25.670 000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA