Preminuo glumac Davor Janjić

Poznat je po mnogobrojnim ulogama u jugoslovenskoj kinematografiji. Jedna od njih je i lik Nihada u „Ovo malo duše“. Davor Janjić preminuo je u 54. godini u Beogradu.

Preminuo glumac Davor Janjić

Vest o smrti glumca Davora Janjića potvrdio je njegov prijatenj Ahmed Burić. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Rođen je u Tuzli 18. novembra 1969. godine. Studirao je glumu na Akademiji u Sarajevu. Bio je član Otvorene scene „Obala" u Sarajevu i najmlađi član Atenjea 212 u Beogradu.

U glumi se okušao kao vrlo mlad , a još neka od naslova po kojima ga pamti publika sa naših prostora su Život sa stricemGorila se kupa u podne, Bluz za Saru, Kuduz, Duhovi Sarajeva i brojni drugi.

Od 1997. godine radio je i živeo u Sloveniji. Prošle godine se vratio u Beograd.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kada se pojavio u filmu Ademira Kenovića, Ovo malo duše, Davor je imao svega 17 godina, a utelovio je lik Nihada – mladića koji odrasta u selu posleratne Bosne. Njegova majka je teško bolesna i ima samo jednu želju – da se Nihad oženi. 

Ostaće upamćena njegiva replika iz filma Ovo malo duše kada Nihad kaže: „Čovjek ti je Senada, teški hajvan. I ono malo duše što ima, šejtan mu je dao da mu bude teže“.

Na vest o gubitku legendarnog glumca, oglasio se i sam Kenović koji je za sarajevski portal Kliks istakao koliko je šokiran što Davora više nema.

„Ovo je nemjerljiv gubitak, izgubili smo jednog od najtalentovanijih glumaca. Veoma sam tužan, izrazio bih svoje duboko žaljenje i sućut", naveo je reditelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA