Rođena jedna od najvećih beba svih vremena, ima 7,3 kilograma

U Brazilu je 18. januara rođena jedna od najvećih beba ikada - teška 7, 3 kilograma i visoka 59 centimetara!

Rođena jedna od najvećih beba svih vremena, ima 7,3 kilograma
FOTO: HOSPITAL PADRE COLOMBO/FACEBOOK/SCREENSHOT

Kleidijane Santos dos Santos rodila je sina Andžersona carskim rezom u bolnici u Parintisu u brazliskoj državi Amazonas. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ova 27-godišnja Brazilka otišla je u bolnicu na rutinski pregled i konsultacije, ali su ljekari shvatili da je beba prevelika da bi čekali regularan termin za porođaj.

Mališan se trenutno nalazi u inkubatoru i u stabilnom je stanju, a i majka se osjeća dobro.

– Nisam očekivala ovakvo iznenađenje, mislila sam da će imati oko četiri kilograma, a ispalo je da ima više od sedam. Naše čudo. Želim da se zahvalim timu u bolnici, lijepo me njeguju i daju mu podršku. Da nije bilo njih, ne znam šta bi bilo sa mnom – rekla je Kleidijane kojoj je ovo peto dijete.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Andžerson je nova najveća beba u državi Amazonas, te je umalo oborio i nacionalni rekord koji je postavljen 2005. kada se dječak Ademilton rodio sa 8 kilograma.

Bolnica u kojoj je beba rođena trenutno prikuplja sredstva za novu odjeću za novorođenče, s obzirom da mu benkice i stvarčice koje su roditelji pripremili ne odgovaraju.

Bolnica traži odjeću i pelene za djecu uzrasta od devet do 12 mjeseci.

Inače, najveća beba ikada rođena bila je djevojčica Ana Bejts, rođena u Italiji 1955. godine – imala je 10,2 kilograma!, piše Žena Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA