Zaboravljeni svjetski šampion iz 2014. polugo se popeo na planinu na -19 stepeni

Bivši fudbaler Chesleaja i nekadašnji njemački reprezentativac Njemačke Andre Schürrle (30) postao je planinar nakon što je naprasno završio karijeru 2020. godine, a na društvenim mrežama objavio je kako se u ekstremnim vremenskim uslovima popeo se na planinu.

Zaboravljeni svjetski šampion iz 2014. polugo se popeo na planinu na -19 stepeni

Andre Schürrle bio je svjetski prvak sa reprezentacijom Njemačke 2014. godine u Brazilu i činilo se da je predodređen za velike stvari nakon što je iz Bayer Leverkusena prešao u Chelsea. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ipak, komad piletine mu je naprosto uništio karijeru, jer od trenutka kada se otrovao počeo je njegov strmoglav pad, što ga je na kraju primoralo da okonča karijeru sa samo 29 godina.

Uprkos tome što se više ne bavi profesionalnim sportom, Schurrle i dalje nastoji da održi nivo svoje kondicije, iako ne na način na koji bi mnogi očekivali.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Nijemac je na svom Instagram nalogu objavio nekoliko fotografija i video snimaka na kojima polugo pješači na planinu u hladnim uslovima. Na fotografijama, Schurrle je prikazan kako nosi čizme, šorc, rukavice i šešir, ali nema majicu ili jaknu.

Staza kojom je prošetala bivša zvijezda Chelseaja bila je snježna i prekrivena ledom, a Schurrle je otkrio da je temperatura dostigla -19 stepeni. Putovanje je dio izazova koji je osmislio motivacioni govornik i ekstremni sportista Wim Hof.

I to je izazov u kojem je Schurrle uživao, jer je priznao da je put bio jedna od najtežih stvari koje je ikada napravio.

"Najteža mentalna i fizička stvar koju sam ikada uradio! Poslednjih minuta nisam osećao ništa i morao sam da pronađem nešto duboko u sebi da nastavim dalje! Iskustvo koje nikada neću zaboraviti! Minus 19 stepeni, vjetar 100 km/h na našim licima, jak snijeg i kiša!

"Ono što sam naučio... Moje tijelo i ja smo jači nego što sam mislio, ako u to uložim svoj um i dušu, mogu sve ", napisao je Schurrle na svom Instagram nalogu.

Schürrle je karijeru počeo u Mainzu 2009. godine, a iz tog kluba napravio je transfer u Bayer Leverkusen. Dobrim igrama u ovom klubu osigurao je transfer u Chelseas za koji je igrao od 2013. do 2015. godine, nakon čega je uslijedio novi povratak u Njemačku, ovaj put u redove Wolfsburga.

Nakon toga, 2016. godine prešao je u Borussiju Dortmund, a kako u ovom klubu nije igrao bitnu ulogu, otišao je na dvije posudbe u Fulham i Spartak Moskvu. Za reprezentaciju Njemačke igrao je od 2010. godine, a 2014. godine postao je prvak svijeta.

U bogatoj karijeri Schürrle je postigao 110 pogodaka, a toj statistici dodao je 51 asistenciju. Dobio je 37 žutih i samo jedan crveni karton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA