Ukupno slučajeva
527 (+5)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Nasljednici dočekali podjelu imovinu nakon 92 godine

Imovina američkog tajkuna Veligtona Barta (Wellington Burt), koji se tokom 19. vijeka obogatio trgovinom drvne građe i gvožđa, konačno će biti podijeljena njegovim nasljednicima, 92 godine nakon njegove smrti.

Zanimljivosti

Naime, Bart, koji je 1919. preminuo u 87. godini u gradu Saginou, u državi Mičigen, testamentom je odredio da se njegovo bogatstvo, procijenjeno na 100 miliona dolara, može podijeliti nasljednicima tek po isteku 21 godine od smrti njegovog posljednjeg unuka.

Popisanju londonskog Telegrafa, ova bizarna odluka bila je posljedica žestokih svađa u porodici, ali i ekcentrične prirode Barta koji je u svoje vrijeme važio za jednog od 10 najbogatijih Amerikanaca.

Jedino je Bartov "omiljeni sin" dobijao 30.000 dolara godišnje, dok su njegova ostala djeca primala između 1.000 i 5.000 godišnje, otprilike koliko i posluga koja je radila za njega. Bartova posljednja unuka, Merion Lensil, umrla je u novembru 1989. tako da je rok od 21 godine istekao krajem prošle godine kada se za nasljedstvo prijavilo ukupno 12 nasljednika, starih između 19 i 94 godine.

Oni će krajem mjeseca dobiti svoj dio imetka u iznosu od najviše 16 miliona dolara, u zavisnosti od stepena srodnosti sa neobičnim bogatašem koji je očigledno mrzio svoju porodicu.