Trišić-Babić: Odluka je na građanima i političarima

Generalni sekretar NATO Andres Fog Rasmusen ne dolazi u BiH da "uvrće ruke", već kao partner i prijatelj koji donosi poruku ohrabrenja, ali političarima i narodima u BiH prepušta suverenu odluku o tome u kakvim odnosima sa Savezom žele da budu, izjavila je predsjednik komisije za NATO integracioni proces BiH Ana Trišić-Babić.

Trišić-Babić: Odluka je na građanima i političarima

Ona je navela da su za članove Komisije koristi od NATO integracija jasne i vidljive, dodajući da se može uočiti da građani i neki predstavnici institucija nisu na najbolji način informisani o tome šta NATO predstavlja, koja je njegova uloga u 21. vijeku i šta bi zemlja poput BiH mogla da radi u tom Savezu.

"Želimo da pokrenemo javnu diskusiju i doprinesemo kvalitetnoj razmjeni argumenata i stavova. Smatramo da su integracije u NATO prije svega od koristi za građane BiH", rekla je Babićeva za "Nezavisne novine".

Prema njenim riječima, građani BiH će osjetiti koristi od toga kada BiH i cijeli region postanu članice ovog saveza.

"Stabilizacija BiH i regiona je preduslov za ekonomski rast i stvaranje novih radnih mjesta, posebno za mlade ljude i uloga NATO u tom procesu jasno je vidljiva", navela je Babićeva.

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen trebalo bi sutra da stigne u dvodnevnu zvaničnu posjetu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA