Otvorena ambulanta u Banjici

Juče je otvorena nova ambulanta porodične medicine u Banjici, čime se nastavlja projekat izgradnje sektorskih ambulanti u ruralnom području koje pokriva Dom zdravlja Bijeljina.

Otvorena ambulanta u Banjici

Tom prilikom direktor Doma zdravlja Bijeljina docent dr Zlatko Maksimović je pojasnio u čemu je značaj izgradnje ovog objekta:

„Ovo je još jedan od zajedničkih projekata koji je završen zahvaljujući saradnji između Doma zdravlja Bijeljina, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Grada Bijeljine. Značaj ove ambulante porodične medicine je višestruk, najprije što je ova mjesna zajednica udaljena 30 kilometara od centralnog objekta Doma zdravlja, a u neposrednoj blizini je manastira Svete Trojice u Tavni, zadužbine dinastije Nemanjića."

„Danas je otvoren još jedan važan objekat za zaštitu zdravlja ljudi, što predstavlja još jedan uspjeh Doma zdravlja Bijeljina, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Gradske uprave u cilju osavremenavljanja i proširenja mreže ambulanti porodične medicine. Prije izvjesnog vremena, Dom zdravlja, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Gradska uprava potpisali su sporazum o načinu unapređenja kvaliteta pružene zdravstvene zaštite i otvaranjem ove ambulante realizacija tog sporazuma se privodi kraju bar što se tiče izgradnje novih ambulanti porodične medicine. Ovu priliku bih iskoristio da osoblju Doma zdravlja čestitam i poželim puno uspjeha u radu", izjavio je gradonačlnik Bijeljine Mićo Mićić.

Stanovnici Banjice i sestrinstvo manastira Svete Trojice očekuje da će od sada na kvalitetniji i lakši način dobijati zdravstvenu zaštitu i da će se nastaviti izuzetna saradnja koju su i dosad imali sa zaposlenim u Domu zdravlja Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA