Najveći zec na svetu

Ogromni zec koji se zove Darijus težak je neverovatnih 23 kilograma, a dug je 1,25 metara, sa ovim dimenzijama ga čini najvećim zecom u svetu, tj. zapisan je u Ginisovu knjigu rekorda sa tom "titulom".

Najveći zec na svetu

Vlasnica Anet Edvards (62), iz Vorčestera, u Velikoj Britaniji, kaže da će morati zeca Darijusa da stav na dijetu jer dnevno pojede 12 šargarepa, više od 4.000 šargarepa godišnje,kao i mnogo kupusa, jabuka i dve velike zdele specijalizovane hrane za zečeve, što nju košta oko 3.000 evra.

"Darijus je iz porodice džinovskih zečeva, ali on je najveći zeka u istoriji. Neverovatno je koliko je velik. Da je po njegovom, stalno bi jeo. Veoma je pohlepan. Stalno moram da ga pazim. Ipak, ima divnu ličnost pa ne mogu da se ljutim na njega kad pokušava da ukrade još hrane" izjavila je engleskim medijima Ane.

"Srećom, on voli da skače. Morala sam da postavim ogradu na stepenice kako ne bi pobegao van. Tretiram ga kao psa. On čak sedi na sofi sa mnom i gledamo televiziju" navela vlasnica ovog zdravog zeke Darijusa.

Ponosna vlasnica je istakla da ljudi stalno dolaze da vide Darijusa jer je veći od većine pasa. Ona je takođe ukazala da je Darijus pravi uskršnji zec jer je rođen u aprilu. Anet je rekla da nema tajne kako uzgojiti najvećeg zeca u svetu.

"Dobro ga tretiram i dajem mu dosta šargarepe" kazala je ona.Džinovski zečevi obično žive 4-5 godina, ali da u dobrim uslovima mogu poživeti i sedam godina. Oni su prijateljski raspoloženi i inteligentni, opušteni među ljudima ako su od malih nogu navikli na njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA