Đokić uručio 96 platnih kartica u naseljima Amajlije i Popovi

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić uručio je danas 96 kartica po vaučer modelu Fonda solidarnosti za obnovu Srpske u vrijednosti od 5.000 KM u bijeljinskim naseljima Amajlije i Popovi.

Đokić uručio 96 platnih kartica u naseljima Amajlije i Popovi

"Ovo je vrlo odgovorna i humana aktivnost, a osnovna namjera Vlade bila je da što prije omogućimo ljudima da obnove svoje kuće i da se u njih vrati porodični život", rekao je Đokić novinarima u Bijeljini.

On je istakao da je Vlada Republike Srpske obezbijedila sredstva za sve koji su imali štetu u poplavama, a odgovornost opština je da dostavi podatke o licima koja imaju pravo na pomoć.

"Dinamika podjele platnih katrica zavisi od komisija za popis, koje dostavljaju podatke iz opština", dodao je Đokić.

Prema njegovim riječima, predstavnici Vlade prisustvuju podjelama vaučera za obnovu iz Fonda solidarnosti Republike Srpske da bi stvorili opšti utisak o tome kako to izgleda na terenu i da bi kroz kontakte sa građanima i sa predstavnicima opština uočili teškoće koje prate ovaj vrlo složen posao.

"Nadam se da će biti dovoljno strpljenja kod svih da sačekaju i da svako dobije svoje vaučere, a odgovornost je na onima koji su vršili popis i sve primjedbe nezadovoljni građani treba da dostave u lokalne zajednice", naglasio je Đokić.

On je upozorio da će svaka zloupotreba u procesu podjele kartica biti sankcionisana i da je Vlada odlučna da se takve pojave spriječe, te podsjetio da od početka poplava Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske vodi i istrage o mogućim zloupotrebama. Đokić je rekao da nezadovoljni građani mogu da se obrate i Republičkoj komisiji za procjenu štete.

"Svi drugi problemi, koje su poplave donijele, rješavaće se u nekom budućem vremenu", zaključio je Đokić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

23°

  • 14:00

    23°C
  • 17:00

    17°C
  • 20:00

    13°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

61 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

347 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 02. May 2024. 09:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI