DNS: Ličnim doprinosom za bolje sutra

Danas, na održanoj konferenciji za medije Izbornog štaba Gradskog odbora Demokratskog narodnog saveza u Bijeljini, svoje stavove o trenutnoj društveno-političkoj situaciji, ekonomskoj i društvenoj politici i uopšte položaju žena kao izuzetno bitnom segmentu svih društvenih sfera, predstavile su tri dame: Biljana Stajić, Rada Baričanin i Vesna Stojak Lukić.

DNS: Ličnim doprinosom za bolje sutra

Tom prilikom Biljana Stajić istakla je snažno i aktivno zalaganje DNS-a kada je u pitanju učešće i analiza problema ženske populacije u društvu, poboljšavanje stanja žena na selu u cilju ruralnog razvoja i demografskog oživljavanja, razvoj ženskog preduzetništva, poboljšavanje uslova rađanja i zdravstvene zaštite, obrazovanja i zapošljavanja žena.

Kada je u pitanju ekonomska i privredna politika DNS-a ukazana je pažnja na moguće oblike rasterećivanja privrede kroz racionalizaciju poreza i doprinosa sa jasnim prijedlozima kako država treba da olakša privrednicima suočavanje sa izuzetno teškim stanjem i ekonomskom krizom.

„Moraju se stvoriti uslovi za zapošljavanje i samozapošljavanje jačanjem partnerstva privatnog i javnog sektora i većim investiranjem države u proizvodne kapacitete ", naglasila je Rada Baričanin.

Kao društvo koje je opterećeno višedecenijskim problemima siromaštva, nezaposlenosti, kriminala i korupcije, samoživosti političkih elita, mladi ljudi u sve većem broju ne vide perspektivu, teško donose odluke o formiranju porodice i samim tim žele da napuste ovu zemlju. Brojne nedoumice po pitanju materijalne egzistencije, bezbjednosti i svrsishodnosti življenja, navode mlade na takve odluke.

U cilju razvoja programa i projekata koji će uticati na bolju budućnost i podsticanje mladih da ostanu na ovim prostorima Vesna Stojak Lukić ističe da svi moramo da damo lični doprinos i da se zajedničkim snagama izborimo za bolje sutra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA