Dnevno pije i do 14 flaša alkoholnih pića

Glumac Žerar Depardje može dnevno da popije između 12 i 14 flaša alkoholnih pića, a velika ambicija mu je da u Rusiji počne da proizvodi biovotku.

Dnevno pije i do 14 flaša alkoholnih pića

Kako je istakao u intervjuu, koji prenosi Itartas, biovotka će imati 40 odsto alkohola, biće pripremljena od ekološki čistih sadržaja i obavezno sa izvorskom vodom. Nada se da će njegovi sugrađani prihvatiti biovotku, premda je svestan da će na ruskom tržištu imati veliku konkurenciju.

Na pitanje koliko on sam može da popije, francuski glumac je dao detaljan odgovor.

„Ako počnem da pijem, ja ne pijem kao normalan čovek. Mogu da popijem 12 do 14 flaša na dan. Lekari su me pitali da li je to istina. Odgovorio sam - događa se", rekao je Depardje u intervjuu listu So Film, a prenosi Itartas.

U maniru likova Fransoa Rablea, Depardje objašnjava da obično pre deset ujutru počne sa šampanjcem ili crnim vinom, zatim prelazi na „pastis", na votku od ananasa, koja otvara apetit.

Dve flaše vina za ručak su za Depardjea „uzdržavanje od alkohola" koje su mu zbog zdravstvenih problema preporučili lekari. Posle podne je predviđeno za šampanjac, pivo i još „pastisa".

Veče je posvećeno votki i viskiju.„Bilo kako bilo, neću umreti. Ne sada. Još sam pun energije", rekao je 65-godišnji Žerar Depardje.

Mada se praktično odrekao francuskog državljanstva, Depardje je i dalje veran kuhinji te zemlje, koju namerava da promoviše u svojim budućim restoranima u Sankt Peterburgu i Moskvi.

Depardje je početkom prošle godine dobio rusko državljanstvo, pošto je napustio Francusku u znak protesta zbog povećanja poreza za najbogatije. Stalno mesto boravka mu je u Mordoviji, a u Groznom je dobio zvanje počasnog Čečenca.

Sledeće godine u Saransku će biti otvoren kulturni centar koji će nositi njegovo ime.Prilikom nedavne posete Njujorku, Depardjea su iz aviona do taksija prebacili u invalidskim kolicima.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 11:00

    12°C
  • 14:00

    14°C
  • 17:00

    16°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

115 cm

Promjena: -2cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 08:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI