Džonatan Mur: Drago mi je što grad ide naprijed

Šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur rekao je tokom današnje posjete Bijeljini da je zadovoljan što su sva biračka mjesta u gradu obnovljena nakon razornih poplava i što su u dobrom stanju.

Džonatan Mur: Drago mi je što grad ide naprijed

"Drago mi je što grad ide naprijed, shvatam da su potrebna ogromna sredstva da se obnove uništene kuće i firme i to treba da bude prioritet", rekao je Mur nakon razgovora sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem.

Prema njegovim riječima, OEBS u Bijeljini ima privremenu kancelariju i višegodišnju dobru saradnju sa lokalnom upravom za koju je najavio da će biti nastavljena.

U razgovoru sa novinarima Mur je ocijenio da je kampanja za opšte izbore u oktobru koja traje od 12. septembra vrlo aktivna i da se biračima nudi puno mogućnosti, opcija i alternativa.

On je pohvalio i rad medija koji iz brojnih izvora i mnogim informacijama približavaju biračima ponude političkih učesnika na izborima.

Gradonačelnik Mićić je nakon razgovora sa Murom rekao novinarima da je u Bijeljini u toku obnova još tri školske zgrade koje su oštećene u poplavama.

On je ocijenio da će i ove školske zgrade vrlo brzo biti uređene za učenike, ali i kao biračka mjesta za predstojeće izbore.

Mićić je apelovao da predstavnici međunarodne zajednice Bijeljini omoguće barem povoljan kredit kako bi se grad brže izborio sa posljedicama razornih poplava u maju u kojima je samo direktna šteta oko 130 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA