Otvorena ambulanta u Donjem Dragaljevcu

Danas je otvorena novoizgrađena ambulanta porodične medicine u Donjem Dragaljevcu.

Otvorena ambulanta u Donjem Dragaljevcu

Ovo selo je ranije imalo ambulantu, ali kako je ona bila u lošem stanju odlučeno je da se izgradi potpuno novi objekat u saradnji Doma zdravlja Bijeljina i Grada Bijeljina.

„Mi ne odustajemo od našeg plana da širimo mrežu sektorskih ambulanti, a da pritom sve te ambulante imaju najsavremeniju opremu i uslove za rad koji se ne razlikuju od onih u centralnom objektu Doma zdravlja Bijeljina.

Na taj način omogućavamo svim našim korisnicima dostupnu, a jednako kvalitetnu zdravstvenu uslugu čak i u vrijeme ekonomske krize", izjavio je direktor Doma zdravlja Bijeljina doc.dr Zlatko Maksimović.

„Ovo selo je napredno i zaslužuje da ima savremenu ambulantu. Inicijativa je na neki način potekla od samih mještana koji su izgradili temelj za ovaj objekat, a potom smo zajedničkim naporima Gradske uprave i Doma zdravlja Bijeljina izgrađen objekat, obezbjeđen stručni kadar i nabavljena najsavremenija oprema", rekao je na otvaranju gradonačelnik Mićo Mićić.

Da će ova ambulanta puno značiti mještanima ovog sela istakao je predsjednik Mjesne zajednice Pero Spasojević.

Nastavljena akcija besplatnih pregleda

Akcijom besplatnih preventivnih pregleda stanovništva u Gornjem Magnojeviću, u opštini Bijeljina, danas je nastavljena ova aktivnost zdravstvenih radnika bijeljinskog Doma zdravlja po seoskim mjesnim zajednicama.

Mještane sela Gornji Magnojević pregledali su doktor medicine, stomatolog, a imali su mogućnost i da urade EKG srca i laboratorijske analize.

Direktor bijeljinskog Doma zdravlja Zlatko Maksimović izjavio je da samo zdrav čovjek može pomoći sebi, svojoj porodici i društvu, ističući da je prioritet u radu ove zdravstvene ustanove, kao i svih prethodnih godina, promocija zdravlja i prevencija bolesti.

"Rezultat tog opredjeljenja su i ovakve akcije koje iz godine u godinu imaju pozitivne efekte u smislu prevencije i ranog otkrivanja bolesti. S druge strane, sa ponosom ističemo da svake godine ima sve manje sela u kojima postoji potreba da se organizuju pregledi jer se svake godine širi lokalna mreža ambulanti porodične medicine", rekao je Maksimović.

On je dodao da su danas u Gornjem Magnojeviću posljednji put organizovani pregledi jer će i u ovom selu uskoro početi da radi novoizgrađena ambulanta porodične medicine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA