Obezbijeđena sredstva za Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama

Zahvaljujući donaciji Vlade Japana koju je obezbijedila Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i sredstvima iz gradskog budžeta, u junu ove godine treba da počne izgradnja nove zgrade Centra za socijalni rad u okviru koje će biti i Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama, najavljeno je nakon današnjeg sastanka gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića sa predstavnicima Međunarodne organizacije za migracije.

Obezbijeđena sredstva za Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama

Vrijednost prve faze izgradnje Centra, u okviru koje će za rad biti osposobljen Dnevni centar, je procijenjena na oko 600.000 konvertibilnih od čega će oko 390.000 konvertibilnih maraka donirati japanska Vlada, a nešto više od 210.000 KM biće izdvojeno iz gradskog budžeta.

Projekat će se odvijati u okviru aktivnosti na obnovi od poplava, a krajnji rok za završetak je januar sledeće godine. Cijela zgrada će imati površinu od 2.400 kvadratnih metara, a njegova izgradnja će koštati 2,4 miliona KM.

Gradonačelnik Mićić je podsjetio da je izgradnja nove zgrade Centra za socijalni rad, a posebno Dnevnog centra prijeka potreba, s obzirom da je obim poslova za koje je zadužena ova ustanova znatno proširen, a povećan je i broj štićenika zbog rasta broja stanovnika Grada Bijeljina, ali i zbog svjetske ekonomske krize.

Sadašnji montažni objekti Centra za socijalni rad su bili poplavljeni u maju 2014. godine i nije ih moguće obnoviti, s obzirom na dotrajalost, pa Centar za socijalni rad pruža usluge štićenicima u izuzetno teškim uslovima.

Do izgradnje nove zgrade, Centar će najvjerovatnije biti smješten u jednom od nekadašnjih objekata Bolnice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA