Regionalno takmičenje o nacionalnim manjinama

U velikoj sali Centra za kulturu sa početkom u 10.00 časova, sutra će biti održano šesto Regionalno takmičenje učenika osnovnih škola, pod nazivom "Upoznajmo se - nacionalne manjine u Bosni i Hercegovini"

Regionalno takmičenje o nacionalnim manjinama
FOTO: Bijeljina danas

Cilj takmičenja je da se promoviše učenje o nacionalnim manjinama u osnovnim školama.

U aprilu 2010. godine osamnaest direktora škola zajedno sa Gradonačelnikom Grada Bijeljina i načelnicima opština Ugljevik i Lopare ujedinili su se oko ideje da se na godišnjem nivou organizuje manifestacija koja je jedinstvena u BiH.

Regionalno takmičenje se organizuje u saradnji sa Misijom OEBS u BiH i predstavlja šesti u nizu jedinstvenih događaja, koji promoviše učenje i poučavanje o 17 nacionalnih manjina u BiH.

Svake godine, osamnaest osnovnih škola iz Regije, sa oko 130 učenika, nastavnika, pedagoga i direktora, na veoma kreativan način predstavi istoriju, kulturu, tradiciju, poeziju, ples i kulinarske specijalitete nacionalnih manjina u BiH. Nakon predstava slijedi kviz znanja, kojim se kroz igru testira znanje učenika.

U namjeri da se na jedinstven način promovišu vrijednosti različitosti u BiH, Gradonačelnik Grada Bijeljina i načelnici opština Ugljevik i Lopare potpisali su u 2012. godini Protokol o saradnji u promovisanju kultura nacionalnih manjina sa školama, kako bi se osigurala održivost ovog Projekta u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

17°

  • 02:00

    15°C
  • 05:00

    13°C
  • 08:00

    14°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

62 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

356 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 01. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI